Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Depuneri de coroane la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia

Publicat

Cu ocazia împlinirii a 124 de ani de la trecerea în neființă a poetului național Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba găzduieşte, în perioada 14-18 iunie, expoziţii de carte, evocări, recitaluri de muzică cu poezie, întâlniri cu scriitori în cadrul manifestării „Remember Eminescu”. Prima manifestare a avut loc vineri, cu depuneri de coroane la bustul marelui scriitor.

Reprezentanții instituțiilor publice, de cultură și învățământ, ai asociațiilor culturale din județul Alba, scriitori, bibliotecari, dar și iubitori ai operei lui Mihai Eminescu au fost prezenți vineri de la ora 11.00 la bustul poetului de pe Aleea Scriitorului din Alba Iulia, pentru a-l omagia și a depune coroane de flori.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alba Iulia au oferit un mic recital, iar poetul Ioan Mărginean a amintit de activitatea și viața marelui scriitor.

Mihai Eminescu s-a născut în data de 15 ianuarie la Botoșani. A fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. A murit 15 iunie în 1889, în jurul orei 4 dimineața.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax