Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Depuneri de coroane la statuia lui Ion I.C. Brătianu din Alba Iulia, la 85 de ani de la moartea omului politic român

Publicat

Reprezentanţii administraţiei locale şi liderii PNL au comemorat, sâmbătă, 85 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu, printr-o ceremonie de depunere de coroane la statuia acestuia din Alba Iulia.

Au fost prezenţi primarul Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu şi Dorin Şerdean, Dorin Nistor, dar şi liberalii Dan Simedru, Simion Creţu, şi Gabriel Pleşa.

Ceremonia a început la ora 12.00, cu o slujbă religioasă şi a continuat cu depunerea de coroane din partea Consiliului Judeţean Alba, Primăriei şi Consiliului Judeţean Alba Iulia, Fundaţiei „1 Decembrie” şi PNL Alba.

Ion (Ionel) I. C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, la Ştefăneşti, Argeş, a fost inginer, om politic român, preşedinte al Partidului Naţional Liberal timp de 18 ani, membru de onoare al Academiei Române din 1923.

A propus, în 1913, reforma agrară (exproprierea parțială a marii proprietăți) și electorală (colegiu electoral unic). A fost conducătorul delegației române la Conferința de Pace de la Versailles. A fost ministru al Lucrărilor Publice, ministru al Afacerilor Străine, ministru de Interne, ministru de Război, preşedinte al Consiliului de Miniştri, deputat şi senator.

A murit la 24 noiembrie 1927, la Bucureşti, în urma unei laringite netratate corespunzător. (sursa: wikipedia)

Foto: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax