Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi tineri, arestați preventiv după ce au comis o tâlhărie la Alba Iulia. Înarmați cu pistoale au furat banii unui bărbat

Publicat

Doi tineri, Cătălin G. și Mina M., au fost arestați preventiv, la propunerea procurorilor din Alba Iulia, după ce au tâlhărit un alt bărbat. Tâlhăria a avut loc în noaptea de 9 august, în parcarea unui magazin din oraș. Aceștia au mai avut încă doi complici. 

Victima a fost un bărbat de 36 de ani, care după ce a discutat cu o persoană, pe interent, cu scopul de a cumpăra mai multe bancnote de recuzită. Acesta a mers în parcarea magazinului, dar a fost amenințat cu pistoale de tipul air-soft. Atacatorii i-au luat banii, suma de 6500 de lei pe care o avea la el.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Bărbat din Alba Iulia care a vrut să cumpere bani de recuzită, tâlhărit de vânzători. Tâlharii, prinși în Turda

Cei patru au fost prinși de polițiștii din Turda. Cazul a fost făcut public de Sindicatul Europol, vineri 9 august. O zi mai târziu, reprezentații IPJ Alba au transmis într-un comunicat de presă ce s-a întâmplat.

Tâlhăria a avut loc în noaptea de 9 august, în jurul orei 00.35.

Amenințat cu pistoale

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, în aceeași noapte, în jurul orei 00.30, bărbatul, în urma unor discuții anterioare pe rețelele de socializare, cu o persoană necunoscută, s-a deplasat în parcarea unui magazin din Alba Iulia, cu scopul de a achiziționa de la aceasta obiecte de recuzită, respectiv bancnote de decor.

Bărbatul a fost așteptat la locul stabilit de către alți patru bărbați, care se aflau într-un autoturism și care l-ar fi determinat pe acesta, prin amenințări și violență, să prezinte suma de bani necesară, moment în care i-ar fi sustras bărbatului 6.500 de lei, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

În urma activităților efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, a reieșit că autoturismul în care se aflau cei patru bărbați era închiriat, iar, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Turda, acesta a fost oprit în trafic, în municipiul Turda, în aceeași noapte.

În urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului și asupra pasagerilor, au fost identificate sume de bani, două pistoale de tip airsoft, o cutie cu bile de rezervă, calibru 50, un cuțit cu lamă de aproximativ 17 cm, un cuțit cu lamă de aproximativ 9 cm și mai multe bancnote euro și USD inscripționate cu ,,suvenir”.

Ulterior, cei patru bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia.

Doi tineri arestați preventiv

Doi dintre aceștia, ambii de 19 ani, din localitatea Vad, județul Cluj, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Față de aceștia, ieri, 9 august 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Ceilalți doi, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Bobâlna, județul Cluj, respectiv din municipiul Cluj-Napoca, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate