Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Două macarale a câte 500 de tone, aduse la Alba Iulia. Vor ridica cupola Monumentului Unirii

monumentul unirii

Publicat

Monumentul Unirii de la Alba Iulia a început să prină formă și cele patru picioare au fost deja ridicate, iar acum urmează „cupola” și finisajele. În acest weekend au ajuns pe șantier două macarale de câte 500 de tone care vor ridica ultimele elemente pentru ca monumentul să fie finalizat.

monumentul unirii

Monumentul o să aibă 22 de metri, cât un bloc de 7-8 etaje,  şi 1.530 de tone. Secţiunea stâlpilor-bolovani este de 2.20/1.60, înălţimea de 2 metri.

”Este un semn al unirii, adică cele patru puncte cardinale ale României, a românilor care s-au unit din cele patru părți ale ținuturilor românești, sub o cupolă formată din patru cruci pentru că suntem un popor creștin” este explicați artisului la ceea ce reprezintă acest Monument al Unirii.

monumentul unirii

Mihai Buculei declara în urmă cu două luni că are promisiunea de la cei care se ocupă de monument că acesta va fi montat până la data de 15 noiembrie însă situația a fost destul de tensionată în ultima perioadă.

Autorul monumentului și cel care este responsabil cu lucrarea, a lansat o serie de acuzații foarte grele pentru administrația locală, într-o scrisoare transmisă prin email antreprenorului lucrării, firma ”Tobimar” din Alba Iulia, dar și altor instituții.

VEZI: ACUZAȚII GRAVE ale sculptorului Mihai Buculei, legate de (ne)realizarea Monumentului Unirii din Alba Iulia

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax