Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Echipa de robotică ArmyBot a Colegiului Militar din Alba Iulia a primit o imprimantă 3D din partea Primăriei municipiului

Publicat

Echipa de robotică ArmyBot a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” a primit o imprimantă 3D Prusa Mk3s din partea Primăriei municipiului Alba Iulia. Imprimanta a fost achiziţionată de administraţia locală în cadrul unui proiect Erasmus + prin amabilitatea lui Nicolaie Moldovan, fost city manager al municipiului şi a Cristinei Boc, coordonator de proiect.

Membrii echipei de robotică vor folosi această imprimantă pentru confecţionarea anumitor piese şi componente necesare proiectului First Tech Challenge la care vor participa şi în acest an şcolar, pentru al treilea sezon consecutiv.

Suntem onoraţi de gestul administraţiei locale, echipa de robotică având astfel oportunitatea de a folosi aparatură performantă în realizarea sarcinilor de proiect pentru a-şi demonstra cunoştinţele şi abilităţile în domeniul roboticii” , a precizat profesor Dorina Filipescu, mentorul echipei de robotică ArmyBot.

Echipa de robotică ArmyBot a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” a fost înfiinţată în anul 2017 pentru a da posibilitatea liceenilor pasionaţi de robotică să se poată exprima în acest domeniu, elevii câştigând până acum premii importante la competiţiile de profil.

Proiectul Erasmus + „FabEdu: digital fabrication in youth work” – KA2 s-a derulat în perioada 2017 – 2019 şi şi-a propus să producă și să testeze un set de instrumente educaționale, destinate tinerilor, privind fabricarea digitală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax