Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Efectul lucrărilor de mântuială din Cetatea Alba Carolina. Tunelul ”pericol public”, prin care apa trece ca prin burete

Publicat

tunel

Tunelul de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, care face legătura între parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și șanțurile Cetății, stă închis de luni bune, din cauza pericolului pe care îl reprezintă.

Din loc în loc, prin porțile închise ale tunelului se pot observa cărămizi căzute, cărămizi care dacă s-ar fi desprins din tavan în momentul în care o persoană trecea prin tunel, ar fi putut provoca o tragedie.

Motivul este unul simplu și deloc nou pentru zona respectivă: după fiecare ploaie, apa pluvială se infiltrează în zidurile și în tavanul construcției. Mai mult, potrivit reprezentanților din Primărie se suspectează că ar putea fi probleme și la rețeaua de canalizare a grădiniței aflate deasupra tunelului.

tunel cetate

Într-o situație de degradare se află și Centrul de Informare Turistică. Din acest motiv, Primăria Alba Iulia investește peste 160.000 de lei în reparații asupra Centrului. Potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, licitația pentru reparații a fost câștigată de o firmă din Aiud,  IERO – ECO SRL, iar amplasamentul a fost predat firmei încă de săptămâna trecută.

În zona respectivă o expertiză tehnică arată faptul că lucrările de reabilitare și punere în valoare, realizate între anii 2010 – 2013, s-au făcut „de mântuială”, fapt ce a dus la degradarea obiectivului.

CITEȘTE ȘI: Ies la iveală „vestigiile” contractelor pe bani publici din Cetatea Alba Carolina. Lucrări de mântuială, pe Latura de Vest

tunel

Printre problemele constatate se numără lipsa sau deteriorarea hidroizolației, lipsa totală a stratului de argilă obligatoriu pentru asigurarea izolării, umplutură necorespunzătoare (pământ cu pietriș, bolovani și moloz cu spărturi de cărămidă în loc de pământ omogen) și strat vegetal de până la trei ori mai subțire. 

centru informare turistica

Problemele cu tunelul în cauză nu sunt noi, acesta a mai fost închis din apei care s-a infiltrat și acum doi ani, dar și acum patru ani.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că tunelul va intra în reparații dupa terminarea lucrărilor la Centrul de Informare Turistică.

tunel

Pe lângă imaginea dezolantă cu moloz și cărămizi căzute, cetățenii sau turiștii au transformat intrarea în tunel, din șanțurile Cetății, într-un ”coș de gunoi”, unde au aruncat la întâmplare pet-uri de apă minerală și suc.

tunel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 31.07.2019 at 21:11

    Lucrari patronate de un primar batran si pierdut definitiv prin Europa dupa ce a lasat in urma lui bataie de batjocura.
    Halal reprezentant avem in PE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax