Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Elevele de NOTA 10. Cine sunt și cât de greu le-a fost să obțină cele mai mari medii la Bacalaureat 2015

Publicat

Județul Alba se mândrește, după afișarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, cu un procent de 74,24% promovabilitate și cu trei fete care au obținut note de 10 pe linie.

Două dintre acestea, mai exact Roxana Arina Sabău și Maria Karina Mihăilă, au fost colege la același liceu, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, iar a treia este Ioana Cotuţiu de la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Cum a fost examenul și ce planuri au de viitor ne spun chiar ele.

sabau roxana Roxana Arina Sabău – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – media 10 – specializare Matematică – Informatică

„Ideea e că am învățat pe parcurs fără să îmi dedic exagerat de mult timp învățatului, deoarece am fost implicata și în foarte multe activități extrașcolare, pe tot parcursul liceului. Cel mai mult am tras înainte cu o lună de examen, începând cu vacanța. A fost o surpriză și pentru mine să reușesc să iau 10 la toate. Ceea ce mi-am dorit a fost să iau rezultatele care să mă mulțumească pe mine, asta însemnând o medie de peste 9,70 și se pare că mi-am depașit așteptările”, spune Roxana.

Eleva a luat meditații la matematică pentru a se pregăti pentru examen.

Roxana spune că în liceu a mai participat la olimpiade județene de limba germană, iar pentru facultate va alege „Relații economice internaționale”, tot în limba germană.

„Îmi place foarte mult să fac sport. În liceu am fost oarecum coordonatoarea unei trupe de dans. Mai exact, făceam coregrafii și le învățam pe prietenele mele, iar, în cadrul spectacolelor susținute de liceul nostru, participam și noi cu dansuri. De altfel, am fost prezentatoarea balurilor bobocilor și a festivalurilor de teatru. Îmi place foarte mult să organizez evenimente și de aceea sper ca în viitor să reușesc să fac ceva în privința aceasta”, a mărturisit Roxana.

Până când vor urma înscrierile la facultate, vrea să se relaxeze, dar și să se documenteze pentru a fi sigură că va alege ceea ce este potrivit.

M10952537_937692869627092_746586241948532370_n aria Karina Mihăilă – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – media 10 – specializarea Ştiinţele Naturii

„Pentru mine nu a fost foarte greu. Dar am avut mari, mari emoții”

Eleva de nota 10 spune că la matematică s-a pregătit la ore particulare, iar la Limba și Literatura Română și Biologie a învățat destul de mult, pe tot parcursul anului.

La facultate vrea să meargă la Cluj-Napoca, la Telecomunicații.

Până la înscrieri, va petrece timp cu prietenii și va merge la ștranduri.

 

Citeşte şi TOP LICEE în ALBA după rezultate la BAC 2015. Toţi absolvenţii de la Colegiul Militar şi de la Liceul „Sf. Iosif” au trecut examenul

 

Material în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax