Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: EROUL de la Ciugud. Și-a riscat propria viață, ca să salveze un muncitor prins sub un mal de pământ

Publicat

Momente dramatice, sâmbătă, la Ciugud. Un om a fost îngropat de un mal de pământ care s-a prăbușit peste el. Iar alt om curajos nu a stat pe gânduri și a sărit să-i salveze viața, fără să se gândească, vreo clipă, că și-o risca pe a lui.

Este Vasile Vlad. Originar din Aiud și stabilit de 12 ani la Ciugud. Este căsătorit și are un băiețel de 2 ani și 7 luni. Și a fost acolo, atunci când era nevoie de el.

Vezi VIDEO: ACCIDENT de muncă la Ciugud. Bărbat rănit după ce a fost prins sub un mal de pământ, preluat de elicopterul SMURD

Ne-a povestit cum a reușit să îndepărteze o bună parte din pământul care se prăbușise peste angajatul unei firme care executa lucrări de canalizare pe o stradă din Ciugud. Și la ore bune după ce s-a întâmplat, în vocea lui se simțea emoția și agitația clipelor petrecute:

Am ieșit afară și am văzut că nu era ceva în regulă cu șanțul. Am intrat în garaj, am pus mâna pe lopeți și i-am zis soției să sune la 112. Omul era până la umăr prins în pământ.

Am sărit în șanț și am dat la o parte, și cu capul – nu știu cum am reușit asta – o bucată de pământ cât jumătate din mine, de pe omul care nu mai putea să respire din cauza greutății malului. Am reușit să-l descopăr până la picior”, a povestit Vasile Vlad.

A fost acolo, în primele momente, care au contat. Spune că și personalul medical SMURD, care a ajuns de urgență la locul incidentului, a recunoscut importanța intervenției sale. Vasile are și cunoștințe de prim-ajutor.

Din cauza efortului susținut și a momentelor încărcate de adrenalină, i s-a făcut rău și a avut nevoie și el de îngrijiri medicale. A ajuns la UPU Alba, dar nu a rămas internat.

Vasile Vlad are 44 de ani și este antrenor sportiv. Conduce clubul de dans sportiv Dance to Sunrise, primul din Alba, înființat în 2003.

Reamintim că sâmbătă, în jurul amiezii, un bărbat de 56 de ani a fost rănit, după ce a fost prins sub un mal de pământ, în timpul unor lucrări la rețeaua de canalizare, pe o stradă din Ciugud. La fața locului au acționat echipajele ISU, iar apoi acesta a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la UPU Mureș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate