Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: EVALUARE NAŢIONALĂ. SUBIECTELE la Matematică. Ce au avut de rezolvat absolvenţii claselor a VIII-a la examenul din 2015


Publicat

subiecte mate pag I_2015_EN MateAbsolvenţii claselor a VIII-a au susţinut miercuri ultima probă în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2015, cea la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, respectiv pe 30 iunie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor. La examen au fost înscrişi peste 2800 de elevi din judeţul Alba.

La proba scrisă de Matematică, candidaţii au avut de rezolvat şase exerciţii de algebră şi geometrie la subiectul I, desenul unui paralelipiped, calcul de medie aritmetică la subiectul al II-lea, respectiv probleme de geometrie la subiectul al III-lea, printre care determinarea ariei unui dreptunghi, demonstraţia că un triunghi este isoscel.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: BAREMELE de corectare la Matematică, publicate de Ministerul Educaţiei

Vineri, după ora 16.00, cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii.

Examenul a fost organizat în 74 centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în patru centre de evaluare.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică. CALENDAR 2016 şi detalii despre probe

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2015:

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)

27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

subiecte Mate pag 2 2015 EN30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Citeşte şi FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2015: Basmul şi text argumentativ despre o sărbătoare

Reamintim că la proba scrisă de Limba şi Literatura Română nu s-au prezentat 57 de elevi, din cei peste 2800 înscrişi. Cei care au susţinut testarea au spus că subiectele nu au fost grele.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Peste 2700 de elevi din Alba prezenţi la proba de Limba Română. Trei cazuri speciale, iar un elev a dat testarea în spital

După rezultatele finale la Evaluarea Naţională, elevii se înscriu pentru admiterea la liceu şi şcoli profesionale.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU şi ŞCOLI profesionale 2015 în ALBA: GHIDUL candidatului. Locuri disponibile şi ultimele medii de intrare


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Al treilea deces cauzat de COVID-19 în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani cu probleme medicale

Publicat

Un al treilea deces cauzat de coronavirus s-a înregistrat în județul Alba. Este totodată al doilea anunțat astăzi de autorități. 

Potrivit surselor oficiale, este vorba despre un bărbat, 63 de ani, din județul Alba, cu probleme medicale.

Debutul bolii a avut loc pe 01.04.2020. A fost tratat inițial la domiciliu, apoi internat în Spitalul Municipal Blaj cu febră, tuse neproductivă.

Diagnistic la internare: Pneumonie bilaterală. Insuficiență respiratorie acută, HTA, Obezitate.
Confirmat pe 05.04.2020 în laboratorul DSP Alba.
Data decesului: 08.04.2020.

Un alt bărbat, în vârstă de 90 de ani, internat cu probleme pulmonare, a murit marți, dar decesul a fost anunțat astăzi.

Primul pacient din județ, care a decedat, este un bărbat de 66 ani.

În data de 06 aprilie 2020 i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, iar rezultat pozitiv a fost anunțat în aceeași zi, ziua în care a și decedat.

Comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroza pulmonară, boala renala cronică – dializă, diabet zaharat insulinodependent, obezitate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amendă pentru centrul de dializă din Alba Iulia. Nu au fost respectate recomandările DSP Alba

Publicat

centru dializa

Amendă de 30.000 de lei, pentru centrul de dializă SC Nefromed Dialysis Centers SRL, din Alba Iulia, din partea inspectorilor sanitari ai DSP Alba.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, unitatea medicală nu a respectat în totalitate recomandările DSP Alba, din data de 27 martie 2020.

”Nu au fost respectate recomandările privind nivelul de protecție al personalului, deocamdată avem teste în lucru. Au fost transmise recomandari de catre medicii epidemiologi din cadrul DSP Alba pentru creșterea nivelului de protecție a personalului medical și a pacienților dializați” a precizat Sinea.

Reamintim că la centrul de dializă din Alba Iulia au fost confirmate zece oficial, zece cazuri de coroavirus. Dintre cei confirmați pozitiv, trei sunt cadre medicale și șapte sunt pacienți ai centrului.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în localitatea Bistra. Un autoturism a luat foc

Publicat

masina arsa, incendiu masina, masina

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineața, în jurul orei 10:50, în localitatea Bistra. Din primele informații, un autoturism a luat foc.

Potrivit ISU Alba, Stația de pompieri Câmpeni intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism în localitatea Bistra. În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Revenim cu detalii

Foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

JOI: ÎNTRERUPERI în furnizarea de APĂ POTABILĂ în Alba Iulia, din cauza unor lucrări la rețea. Vezi străzile vizate

Publicat

Apa CTTA SA Alba – Sucursala Alba Iulia anunță că în data de joi, 9 aprilie, între orele 08:30-18:00 va fi întreruptă furnizarea apei potabile pe străzile: Brândușei, Gardeniei, Magnoliei, Matei Corvin și Armoniei. Întreruperea este cauzată de efectuarea unor lucrări la rețeaua de distribuție. 

Albaiulienii din zonele afectate sunt rugați să-și asigure rezerva de apă potabilă necesară pentru intervalul estimat al efectuării lucrărilor.

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate. În acest caz vor fi derulate lucrări de spălare locală până la atingerea parametrilor de calitate. În cazul apariției unei astfel de situații consumatorii sunt rugață să utilizeze apa doar în scopuri menajere.

Eventuale perturbații sau deficiențe, precum și localizarea zonei în care ele au apărut, vor putea fi semnalate la dispeceratul Apa CTTA Alba 0258834501 sau dispeceratul Apa CTTA Alba Iulia 0258810463, 0723212647.

Foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate