Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Exemplare superbe de râs, fotografiate la vânătoare într-o pădure din Munții Apuseni

Publicat

lynx

Rangerii de Parcul Natural Apuseni au surprins câteva fotografii cu doi râși ieșiți la vânătoare, imediat după ce aceștia au reușit să își doboare prada, un căprior. Aceștia au postat imaginile, de altfel foarte rare, pe contul de facebook al administrației. 

Râșii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui. Au între 70 și 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5–25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebește lincșii de alte felide. Culoarea perilor este diversificată și depinzând de specia și condițiile climatice, variază între castaniu și bej sau chiar alb.

r

De asemenea, toți râșii au perii albi la piept, pântece și partea interioară a gambelor. Greutățile maxime raportate se găsesc între 50 kg și 58 kg, dar în mod normal reprezentanții niciunei specii nu depășesc greutatea de 30 kg. Ca toate felidele, râșii au gheare ascuțite și retractile care ajung lungimea de 4–6 cm. Lincșii trăiesc aproximativ 20 ani.

Dintre toate speciile, cei mai mari sunt lincșii carpatini, având 80–150 cm lungime și o greutate de 18–30 kg. Toate speciile de lincși sunt carnivore, prădătoare și teritoriale, iar arealul lor ocupă de la 100 la aproxmativ 2.000 km².

c

”Imagini inedite surprinse de colegii noștri într-o acțiune de monitorizare. Două exemplare de râs (Lynx lynx), luate prin surprinere la scurt timp după ce au reușit cu succes să vâneze un căprior” au scris reprezentanții Parcului, pe pagina de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax