Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Explozie la o pensiune din zona Gării din Alba Iulia. Două persoane au fost rănite

Publicat

O explozie cauzată de o acumulare de gaze s-a petrecut marţi, 13 martie, la o pensiune din zona gării din Alba Iulia. Pompierii au intervenit începând cu ora 17.45, pe strada Iaşilor din Alba Iulia, la Pensiunea „Neptun”, aflată în apropiere de Gara CFR şi Autogara din oraş.

A fost afectată clădirea Pensiunii „Neptun”, uşa acesteia şi mai multe geamuri de la parter, unde se afla restaurantul pensiunii, fiind spulberate. Potrivit unor martori, au fost rănite două persoane: un trecător şi un angajat al E.On Gaz. Din fericire, în restaurant, la acea oră,  nu se afla niciun client.

La faţa locului s-au deplasat echipe de la ISU, Ambulanța, SMURD, Poliţie, E.On Gaz, Electrica.

Pe strada Iaşilor se desfăşoară lucrări de reabilitare a carosabilului. Din primele informaţii, un utilaj a lovit o ţeavă de gaz, fapt ce a cauzat o acumulare de gaze, ce a generat explozia.

În zonă, alimentarea cu gaz a fost oprită. S-a creat un perimetru de securitate, unde accesul este restricţionat. „Penny Market”, situat în apropiere a fost evacuat. Se pare că există încă acumulări de gaze în reţeaua de canalizare.

Pe strada Iaşilor nu a fost întreruptă şi furnizarea energiei electrice. O echipă de intervenţie se află în zonă, însă, pentru a acţiona dacă este cazul.

Cei doi bărbaţi răniţi au avut norocul să scape doar cu leziuni uşoare. Angajatul E.On Gaz nu a dorit să fie transportat la spital. 

UPDATE: Vă prezentăm comunicatul transmis de E.On Gaz:

„E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţată astăzi, 13 martie a.c., în legătură cu avarierea unei conducte de gaze naturale de o către o firmă care executa lucrări de modernizare a străzii Iaşilor din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, fiind totodată solicitată şi intervenţia companiei noastre. Explozia care a urmat şi care s-a soldat cu pagube materiale la o pensiune din apropiere nu a putut fi evitată, aceasta producându-se înainte ca echipa companiei sosită imediat la faţa locului să poată interveni.  Conform constatărilor de la locul incidentului avarierea conductei de către firma care executa lucrări stradale a provocat scurgeri de gaze naturale care s-au acumulat în subsolul unei pensiuni din apropiere, cel mai probabil prin canalizare, aceasta fiind cauza exploziei produse.”

Revenim cu amănunte.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ovidiu

    marți, 13.03.2012 at 21:25

    …la orice caz de genul acesta baza salvari de vieti omenesti revine AMBULANTEI !,,,dar ca de obicei,presa,TV „uita” sa mentioneze acest lucru! Ambulanta e ignorata,de parca nici nu ar exista! Poate daca o sa aveti voi nevoie de ea nu o sa o mai omiteti!

    • moderatorul de serviciu

      marți, 13.03.2012 at 23:09

      @Ovidiu, scuze si multumim pentru sesizare. Am corectat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax