Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţia de icoane realizate de copii din județul Alba, vernisată la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a fost vernisată o expoziţie de icoane realizate de copii din diferite localităţi ale judeţului Alba, partenere ale proiectului „Patrimoniul de acasă”, care s-a desfăşurat pe perioada vacanţei de vară. Evenimentul a avut loc vineri, 7 septembrie 2012, de la ora 16.30, iar preezentarea a fost făcută de pr. Florin Croitoru, pr. Jan Nicolae, alături de îndrumătoarele copiilor în iconografie și mai mulți preoți.

Expoziția cuprinde 250 de icoane tradiționale românești și reprezintă personaje și scene biblice: Masa Raiului, Iisus și Vița, dar și Nașterea sau Răstignirea Domnlui, dar și diverși Sfinți.

La acest proiect, care se află în al doilea an de activitate, au participat peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani din Centrele Cultural Catehetice: Cut, Hăpria, Limba, Miceşti, Stremţ; Asociaţia „Naşterea Maicii Domnului” Galda de Jos; Parohia Ortodoxă „Petru şi Pavel” Alba Iulia şi Şcoala cu clasele I–IV Bucerdea Vinoasă.

Icoanele expuse au fost realizate sub îndrumarea muzeografilor și restauratorilor muzeului albaiulian: Ileana Partenie, Elena Daniela Cucui, Sorina Voju şi Daniela Burnete. Tot cu această ocazie a fost lansat volumul „Îndrumarul ucenicului iconar. Caiet de modele”.

Manifestarea a fost organizată de realizate de Consiliul Judeţean Alba, Asociaţia „Tradition Group”, Asociaţia „Prietenii Muzeului Unirii” și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax