Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie de grafică, la 14 ani. „Atingerea Peniţei”, de Anca Sas – o nouă dimensiune a spaţiului familiar, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc, joi, vernisajul expoziţiei de grafică „Atingerea Peniţei”, cu lucrări semnate de Anca Sas, o adolescentă de 14 ani din Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Fundaţia Inter-Art Aiud, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.

Chiar dacă vârsta ei nu ar fi un argument în acest sens, chiar dimpotrivă, aceasta nu a fost prima expoziţie din viaţa Ancăi Sas. Adolescenta a mai avut o expoziţie personală anul trecut, în Aiud şi a participat la expoziţii locale şi internaţionale, festivaluri, cercuri de pictură şi saloane de artă. În deschiderea propriei expoziţii, mica, dar marea artistă şi-a focalizat atenţia mai degrabă pe cei din jurul ei decât pe ea însăşi, mulţumindu-le şi dedicându-le lucrările sale.

Diana Câmpan, şefa Catedrei de Limba şi Literatura Română de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, a vorbit despre dimensiunea lipsită de prejudecăţi materiale şi, deci, puritatea artei Ancăi Sas, de semnificativul uz al imaginilor mitologice şi al culorilor şi i-a invitat pe spectatori să privească atent fiecare lucrare a fetei.

Artista a fost felicitată şi încurajată de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumirel. Directorul artistic Inter-Art, Ioan Hădărig a descris lucrările Ancăi Sas ca având o dimensiune grafică explicită: „Un lucru o trădează: este vorba despre o transformare a imaginii, ea dă o nouă dimensiune spaţiului familiar. Acesta şi-a exprimat aprecierea pentru Anca Sas şi i-a dăruit o geantă în care să poarte obiectele pentru grafică. Andrei Bako, reprezentantul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud, a felicitat-o pe artistă pentru curajul cu care şi-a dezvăluit nişte elemente din intimitatea ei: „Cred că fiecare trecem prin ce ne arată Anca aici. Ea a avut curajul să pună pe foaie intimităţi. Pentru aceasta, o felicit!”

În finalul prezentării expoziţiei, audienţa s-au putut destinde, printre desene, şi cu un recital muzical susţinut de trupa “Plus Noi“.

FOTO: Vali Ciontea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristina

    vineri, 13.01.2012 at 20:57

    Superba expozitia de GRAFICA a tinerei artiste din ALBA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax