Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziţie, spectacol şi lansare de carte „După melci”, prezentate de Nicu Alifantis la Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia

Publicat

DSC_0840 La Alba Iulia, joi, a fost prima seară de spectacol la Festivalul de Folk “Ziua de Mâine” 2014. Evenimentele l-au avut în prim plan pe cunoscutul interpret Nicu Alifantis, care a prezentat expoziţie, lansare de carte şi spectacol de teatru pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Albaiulienii au avut ocazia să vadă în premieră producţia „După melci”, în regia lui Cristian Pepino, spectacol prezentat pe muzica lui Nicu Alifantis, de actorii Teatrului de Păpuşi “Prichindel” şi cu scenografia semnată de Vlad Tănase. Publicul a a avut parte de o prezentare originală a poeziei cu acelaşi nume scrisă de Ion Barbu.

La 35 de ani de la lansarea albumului „După melci”, pe versurile poetului Ioan Barbu, Alifantis a cântat live pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

DAN_4519 „Alba Iulia pentru mine este un oraş de suflet şi nu neapărat din cauza acestui festival, ci din amintiri mai vechi pe care le am aici din 1974. Anul ăsta am zis că dacă tot se împlinesc 35 de ani de la apariţia albumului <După melci>, hai să fac o nebunie şi să-i impresionez pe cei din Alba Iulia, de la festival, cu un proiect foarte mare al meu. Iniţial am gândit acest proiect foarte amplu, dar din păcate nu s-a putut finaliza aşa cum am vrut. Va fi doar un semnal pentru finalizarea proiectului, pe care o să-l vedeţi în martie la Alba Iulia”, a spus Alifantis în Cealaltă Capitală.

Spectacolul poartă numele albumului lansat în 1979 de Alifantis. Producţia a fost construită pe elemente de vizualitate puternică, precum proiecţiile video şi animaţia.

Teatru şi muzică, toate la pachet, spectacolul s-a adresat publicului de toate vârstele. Din producţie au făcut parte şi copiii de la corul Teotokos din Alba Iulia, coordonat de prof. Călin Bulac, unul dintre juraţii concursului de muzică din cadrul festivalului de folk.

Citeşte şi FOTO: Cine sunt cei 10 finalişti ai concursului de muzică folk „Ziua de Mâine”. Competiţia începe VINERI

DSC_0862 Din distribuţia spectacolului au făcut parte actorii Teatrului „Prichindel” din Alba Iulia: Amalia Pop, Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan. De costumele actorilor s-a ocupat Mirela Tămăşan, iar tehnicienii de sunet şi scenă au fost Andrea Florin, Ilie Petrescu şi Horia Oargă. Coordonatorul de scenă a fost Marinică Eremia.

Înaintea spectacolului, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc şi vernisajul expoziţiei „După melci”, care cuprinde lucrări trimise în cadrul unui concurs de desene de iubitorii de grafică, design, pictură şi fotografie, Creatorii au încercat să ilustreze cât mai bine tema albumului „După melci”.

De la ora 21.00, în aceeaşi locaţie, Nicu Alifantis a lansat un volum de poezii, la pachet cu un dicţionar de buzunar realizat chiar de interpretul de muzică folk.

În acest an se împlinesc zece ani de folk la Alba Iulia, iar pentru ediţia aniversară organizatorii au pregătit momente speciale pentru cei care iubesc acest gen muzical.

La Alba Iulia urmează încă trei zile de recitaluri de folk susţinute de nume grele ale acestui gen muzical precum, Vali Şerban, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Alexandru Andrieş, Ducu Bertzi, Florin Săsărman, Mircea Rusu, Ţapinarii, şi alţii.

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE FOLK „ZIUA DE MÂINE”, din acest weekend:

VINERI, 21 noiembrie

11.30 Cafeaua cu folk
Conferință de presă: invitați speciali, lansări de carte și albume
Art Café Downtown

18.00 Lansare de carte„Istoria unui vis” – Vali Șerban
Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor

18.30 Concurs Recital, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Silvan Stâncel (laureat 2006) feat. Good Day

Grupul Litua – laureat 2007

Vali Șerban & “Ziua de Mâine”

Mircea Vintilă

Mircea Rusu Band

Dan Andrei Aldea

23.00 After party – gazda Adi Bezna
Art Café Downtown

SÂMBĂTĂ, 22 noiembrie

11.30 Cafeaua cu folk
Conferință de presă: invitați speciali, lansări de carte și albume
Art Café Downtown

18.30 Concurs Recital, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Alexandra Sidor – laureata 2010

Alexandra Andrei, Cosmin Vaman (laureații 2011 & 2012) și SPAM

Florin Săsărman & Alexandru Filip

Ducu Bertzi & Mihai Neniță

23.00 After party – gazda Adi Bezna
Art Café Downtown

DUMINICĂ, 23 noiembrie

11.30 Cafeaua cu folk, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia
Conferință de presă: invitați speciali, lansări de carte și albume
Art Café Downtown

18.30 Gala Laureaților 2014 Recital

Mihai Boicu – laureat 2013

Ţapinarii

Alexandru Andrieș, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera & Sorin Romanescu în concertul „Interioare”

Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici & Teo Boar

23.00 After party – gazda Adi Bezna
Art Café Downtown.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax