Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul de Teatru de la Alba Iulia: Vlad Zamfirescu, Diana Dava Barb, Dan Bălan și Costel Pătrășcan, la povești cu albaiulienii

Publicat

IMG_0639 Vlad Zamfirescu, Diana Dava Barb, Dan Bălan și Costel Pătrășcan au fost invitații la cafeaua de joi, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti” din Alba Iulia. Fiecare invitat a relatat experiențele de pe scenă sau de la catedră și cum văd ei evoluția festivalului. Dan Bălan nu a venit cu mâna goală, ci a adus cu el două cărți pentru a le lansa și la Alba Iuia.

L-am văzut marți seara în rolul lui Mircea Eliade, iar joi va urca din noi pe scenă în American Buffalo. Vlad Zamfirescu a venit la Cafeaua cu Tâlc pentru o discuție cu fanii săi și cu presa. Acesta a povestit despre relaționarea sa cu rolul lui Allan din Maitreyi și spune că nu este simplu să pui în scenă o piesă pornită de la un roman.

„E o muncă grea și au fost vreo două luni de repetiții în care ne-am chinuit efectiv să facem dintr-un lucru povestit un dialog. Eu nu sunt dramaturg, nu mă pricep, dar mi s-a părut greu să traduci în replici vorbite o carte scrisă în alt stil”, a spus Vlad Zamfirescu.

Actorul este deja un „prieten” al acestui festival, participând la mai multe ediții. El a vorbit și despre evoluția evenimentului de la prima ediție la care a participat și până astăzi și spune că și la București toamna înseamnă festival la Alba Iulia.

„Mi se pare extraordinar, văd cu bucurie sălile pline și a devenit un reper și la București se vorbește despre acest festival, toți colegii mei vin cu mare drag și cu mare bucurie. Este frumos și cred că este o muncă titanică, bravo Ioanei și echipei pentru munca depusă”, a mai spus acesta.

La conferinţă a fost prezent și profesorul universitar Dan Bălan care a adus la Alba Iulia două cărți, pentru lansare: „Dascăli de ieri şi de azi” și „Păpușari, regizori, profesori”.

„Sunt două dicționare, Dascăli de ieri şi de azi a apărut anul trecut și Păpușari, regizori, profesori a apărut anul acesta. Ideea mi-a venit cu câțiva ani în urmă, când am vrut ca tot acest Fugit irreparabile tempus să-l opresc pentru o bucățică de timp și să-l fixez într-un loc, în cazul ăsta să-l fixez într-o carte. Practic, sunt niște fișe de creație ale unor colegi, ale unor artiști despre care se știe mai mult sau mai puțin”, a spus compozitorul Dan Bălan.

La final, acesta a semnat și a oferit cele două cărți celor interesați.

De la conferință nu a lipsit nici Costel Pătrășcan, care a povestit despre expoziția de caricaturi care va avea loc joi de la ora 17.00 la Framm`s.

Vezi AICI integral programul Festivalului de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax