Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fiii satului Limba. Sărbătoarea de pe malul Mureșului, la ”vatra pricolicilor”

Publicat

Duminică a fost zi de sărbătoare în satul Limba din apropiere de Alba Iulia, numit și ”vatra pricolicilor”. Localnicii s-au adunat, cu mic și mare, pentru a cinsti locul în care s-au născut.

A fost prilej pentru ei, dar și pentru autorități și invitați, să rememoreze momente importante din istoria satului şi să petreacă împreună, aşa cum se cuvine.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie la biserica din sat, iar mai apoi au fost comemorați eroii neamului.

Au urmat acordarea de diplome, depuneri de coroane, alocuțiuni, și vizitarea expoziție de icoane cu vânzare, făcute de copiii din sat.

Meciul tradițional de fotbal, ”Dealul” cu ”Dinjosul”, s-a jucat pe stadionul ”Nicu Muntean”.

Apoi, la Căminul cultural, a fost festivitatea de închidere a școlii de vară, spectacol folcoric, urmat de discotecă în aer liber.

Evenimentul, organizat de Asociația „Limbenii” împreună cu Primăria și Consiliul Local Ciugud, s-a terminat cu focul de tabără.

Legenda spune că pe vatra satului Limba au trăit dacii care erau organizați într-un grup războinic al căror simbol era lupul. Legenda “Pricolicilor” face referire la ritualurile de iniţiere a tinerilor “lupi”. În urma ritualurilor, locuitorii acestor meleaguri au ajuns să fie cunoscuţi sub denumirea de ”oameni-lup” sau ”pricolic”.

sursă imagini: Facebook (Dorin Bucur)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax