Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Fluturași anticapitalism cu fețele lui Stalin și Lenin alături de secera și ciocanul, răspândite prin Alba Iulia


Publicat

flyere comuniste

Mai mulți fluturași pe care apare chipul celor doi lideri sovietici, Vladimir Lenin și Iosif Stalin alături de secera și ciocanul comunist, au fost răspândiți în mai multe puncte din Alba Iulia.

Unele dintre aceste flyere au fost găsite în mai multe locuri, inclusiv în ușa unei foste instituții publice din oraș.

Cu titlul ”Capitalismul- un ocean de crime”, flyer-ul semnat de cineva care se intitulează, UTC (Uniunea Tineretului Comunist) face referire la mai multe genociduri din istoria ultimelor două secole.

flyere comuniste

Pe 27 martie 2019, la Senat a fost înregistrat un proiect care propune interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist.

Textul proiectului propus prevede pedepse între 3 luni și 10 ani pentru cei care confecționează, vând sau dețin simboluri comuniste și cei care inițiază sau sprijină organinzații cu caracter comunist. 

CITEȘTE ȘI: Organizaţiile, simbolurile şi faptele cu caracter comunist, interzise. Pedepse de până la 10 ani de închisoare. PROIECT

”Capitalismul face oamenii să sufere, peste tot el distruge vieți omenești cât și Pământul mama care ne hrănește pe toți. În doar patru secole pe cele două continente americane, capitalismul a ucis peste 100 de MILIOANE de amerindieni, acesta fiind cel mai cumplit genocid din istorie.

În Australia, capitalismul a ucis peste 1 milion de aborigeni australieni, iar aborigenii tasmanieni au fost exterminați în proporție de 100%. În Congo Belgian, moșia preacreștinului rege Leopold al II-lea al Belgiei, între 1885-1908, au murit nu mai puțin de 10 milioane de oameni.

flyere comuniste

În secolul XX, imperialiștii americani au ucis zeci de milioane de oameni în războaiele lor de contopire, fiind uciși peste 1 milion de civili coreeni în Războiul din Coreea (1950-1953), peste 3 milioane de civili vietnamezi în Războiul din Vietnam (1964-1973), iar Laosul a fost ransformată în cea mai bombardată țară din lume.

În secolul XXI americanii au distrus țări precum Irak, Libia sau Siria, și au susținut și susțin în continuare politicile criminale ale Israelului, împotriva civililor palestinieni”.  este scris pe fluturașul pe care apar chipurile celor doi lideri sovietici și însemnele comuniste.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Rotariu Dan

  marți, 02.04.2019 at 19:55

  Imi pare rau ca nu pot sa votez PCR pentru ca Justitia nu-i permite infiintarea. Au fost 35 de actiuni in justitie prin care am solicitat infiintarea PCR si Justitia ne-a refuzat. Asadar nu putem vota PCR din cauza Justitiei Capitaliste care-i serveste pe pesedei si Johanei, nicidecum pe oamenii din popor.

  • Pamfil

   marți, 02.04.2019 at 20:41

   Dane, Justitia comunista servea doar… Partidului ca si acum!

 2. Pamfil

  marți, 02.04.2019 at 20:38

  Capitalismul are hibele lui, Capitalismul romanesc inca e salbatic. Dar sa ne intoarcem la comunism niciodata! Bunicii, Strabunicii, Parintii va pot explica ce a fost. Dictatura mediocritatii si a prostilor, a blocurilor gri total ineficient energetice – majoritatea care stati in blocurile construite atunci simtiti asta la facturi iarna in timp ce iarna va coaceti de cald. Orasele niste dormitoare gigantice pentru sclavii pusi la munca.
  Mancarea de atunci, pe sponci. Daca nu erai din nomenclatura sau din „servicii” puteai incerca sa te descurci. O gramada de fabrici facute de comunisti erau energofage, se producea prost si mult, marfa de calitate mediocra care NU se putea vinde decat tot in alte tari comuniste.
  Un unchi imi spunea ca rusii cumparau tractoare si alte echipamente romanesti si le… topeau ca sa foloseasca otelul la alte lucruri.
  Televizoarele se cumparau pentru… carcasele finisate cu… furnir.
  exemplu: Refractara aducea nisipuri cuartoase si alte materiale pe calea ferata din capatul celalalt al tarii. Total ineficient.
  Politrucii dadeau ordine specialistilor din aproape toate domeniile. Mamele si bunicile unora dintre voi va pot spune ce simteau cand le controla ginecologul alaturi de securist ca pe vite, sa vada daca erau sa nu insarcinate. Sau intrebati-va tatii cand stateau la cozi ca sa prinda… vată să aibă mamele voastre in perioada delicată a lunii…
  Poate ati uitat uleiul de rapita, crevetii vietnamezi, „fratii Petreus”, „adidasii” si rafturile umplute ochi doar cu… conserve de peste…
  Ori poate nu mai stiti de painea pe cartela.
  Cei care ati iesit in ultimii 30 de ani vedeti distanta de „ani lumina” la care sunt tarile care nu au avut comunism. Faceti excursii si in Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Georgia… etc si apoi comparati.
  Comparabil cu nazismul, comunismul a generat mult mai multe victime.
  Problema in Romania sunt… cetatenii, nu capitalismul. Acum politrucii din vechime sunt toti milionari in euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Suspendarea permisului de conducere nu mai poate fi anulată. Decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat

Suspendarea permisului nu mai poate fi anulată.

Suspendarea dreptului de a conduce, alături de sancțiunea amenzii, în cazul abaterilor grave ale conducătorilor auto este dispusă, conform Codului Rutier, prin același proces-verbal prin care se aplică și amenda.

Până acum, judecătorii nu aveau o practică unitară, rămânând la latitudinea fiecăruia dacă se pronunțau asupra măsurii de suspendare a permisului.

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în data de 12 aprilie 2021, printr-un recurs în interesul legii, asupra acestor aspecte aplicate în mod neunitar de către instanțele de judecată, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europol.

Conform statisticilor elaborate de Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, în cursul anului 2020, în  România s-au produs 6273 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 1647 de persoane, 5484 fiind rănite grav, iar  2155 au fost rănite ușor.

Dintre principalele cauze ale producerii acestora, conform statisticilor putem aminti:

 • neacordare prioritate pietoni = 607;
 • depășire neregulamentară = 233;
 • conducerea sub influența alcoolului = 214;
 • neasigurare la schimbarea direcției de mers = 213;
 • neasigurare mers înapoi = 131;
 • circulație pe sens opus = 129;
 • întoarcere neregulamentară = 32;
 • nerespectare reguli trecere de cale ferată =27;
 • nerespectare semnalizare semafor = 27;
 • neasigurare schimbare bandă = 26;
 • conducere sub influența drogurilor = 5;
 • nerespectare indicatoare rutiere de obligare sau reglementare = 2.

Suspendarea dreptului de a conduce, alături de sancțiunea amenzii, în cazul abaterilor grave ale conducătorilor auto este dispusă, conform Codului Rutier, prin același proces-verbal prin care se aplică și amenda.

Iar până acum, judecătorii nu aveau o practică unitară, rămânând la latitudinea fiecăruia dacă se pronunțau asupra măsurii de suspendare a permisului.

Pentru reglementarea acestor situații, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în data de 12 aprilie 2021, printr-un recurs în interesul legii, asupra acestor aspecte aplicate în mod neunitar de către instanțele de judecată.

Judecătorii nu se mai pot pronunța

Astfel, judecătorii, în momentul analizării unei contestații depuse împotriva unui proces-verbal de constatare a contravenției care include și măsura suspendării dreptului de a conduce nu se mai pot pronunța asupra proporționalității măsurii. ab24

Cu alte cuvinte, după noile reglementări, aceștia nu se mai pot pronunța cu privire la necesitatea suspendării dreptului de a mai conduce autoturisme pe drumurile publice sau nu și, prin urmare, nici nu mai pot să  înlăture sau să reducă această măsură complementară, în funcție de datele și contextul problemei.

Sursă: Sindicatul Europol

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Aviz favorabil pentru liberarea condiționată a lui Dragnea, din partea comisiei din penitenciar. Decizia se va lua în instanță

Publicat

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că cererea de liberare condiționată a fost depusă de avocata lui Dragnea, iar comisia din penitenciar a depus la instanță avizul favorabil.

Decizia finală va fi luată de instanță. Ședință de judecată a fost programată să aibă loc pe 27 aprilie, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Dragnea a întrunit fracţia de două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate necesară pentru un astfel de demers.

Citește și: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare de ÎCCJ. Decizia nu este definitivă

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO Mesajul emoționant al unui pacient al Spitalului din Aiud pentru medicii care i-au salvat viața: M-am născut a doua oară

Publicat

”M-am născut a doua oară, mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud și lui Dumnezeu – cei care m-au readus la viață”, este mesajul plin de emoție postat de Emil Ficior, un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureș, care a ajuns în stare gravă pe secția ATI, după ce a luat COVID.

Am stat de vorbă cu Emil, în timp ce aștepta să i se facă externarea din spital. În mesajele pe care le-am schimbat ne-a spus că acum se simte bine, dar asta datorită celor care i-au salvat viața. 

Emil nu credea în COVID, nici nu știe exact de unde a contactat virusul. 

La un moment dat, au început să îl doară articulațiile, să aibă o stare de somnolență și să aibă saturație mică. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer, ne-a povestit acesta.

A stat în starea în care se afla timp de aproape 4 zile, nu a mers la medic, iar starea s-a agravat. Când într-un final a fost văzut de medicul de familie, acesta l-a trimis să își facă un test COVID.

Însă, nu a mai apucat să știe rezultatul testului de a doua zi, că starea sa de sănătate s-a agravat foarte tare.

În data de 7 aprilie a fost depistat pozitiv, dar și internat pe secția ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul era conectat la aparatele de oxigen, din cauza faptului că nu putea respira fără ajutorul acestora.

În starea în care era, a reușit să facă un live video pe Facebook, în care le-a transmis celor care îl urmăreau să aibă grijă de ei și să nu mai ia în glumă virusul.

”Nu am crezut în COVID”, spunea bărbatul în timpul live-ului, cu masca de oxigen pe față.

14 zile mai târziu, bărbatul a postat un mesaj de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața.

”Mulțumesc întregului personal al Spitalului din Aiud, ATI, infirmiere, asistente, care și-au dat silința să ne țină în viață”, ” nu am cum să mă răsplătesc toată viața mea, spun doar atât, că mulțumesc că ați fost alături de mine”.

”Încă o dată vă spun medicii și toți de aici fac tot ce pot pentru a ne salva, veniți la timp și nu stați acasă că poate o să vă fie fatal”, și-a încheiat bărbatul mesajul de mulțumire pentru cei care i-au salvat viața.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Descinderi la traficanții de droguri din Alba și alte 3 județe. Cultură indoor cu 19 plante de cannabis, găsită la percheziții

Publicat

mascati, politie

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sibiu, au făcut, miercuri, 38 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila.

În prezent, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate efectuează 38 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2020 și până în prezent, o grupare de criminalitate organizată ar fi acționat în județele Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia ar fi desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis), sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate până în prezent, au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, 35.000 de euro și alte bunuri.

În cursul acestei zile, vor fi puse în aplicare 31 de mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Activitățile beneficiază de sprijinul colegilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și structurilor teritoriale ale S.A.S., sub coordonarea S.I.A.S..

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate