Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Fluturași anticapitalism cu fețele lui Stalin și Lenin alături de secera și ciocanul, răspândite prin Alba Iulia

Publicat


flyere comuniste

Mai mulți fluturași pe care apare chipul celor doi lideri sovietici, Vladimir Lenin și Iosif Stalin alături de secera și ciocanul comunist, au fost răspândiți în mai multe puncte din Alba Iulia.

Unele dintre aceste flyere au fost găsite în mai multe locuri, inclusiv în ușa unei foste instituții publice din oraș.

Cu titlul ”Capitalismul- un ocean de crime”, flyer-ul semnat de cineva care se intitulează, UTC (Uniunea Tineretului Comunist) face referire la mai multe genociduri din istoria ultimelor două secole.

flyere comuniste

Pe 27 martie 2019, la Senat a fost înregistrat un proiect care propune interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter comunist.

Textul proiectului propus prevede pedepse între 3 luni și 10 ani pentru cei care confecționează, vând sau dețin simboluri comuniste și cei care inițiază sau sprijină organinzații cu caracter comunist. 

CITEȘTE ȘI: Organizaţiile, simbolurile şi faptele cu caracter comunist, interzise. Pedepse de până la 10 ani de închisoare. PROIECT

”Capitalismul face oamenii să sufere, peste tot el distruge vieți omenești cât și Pământul mama care ne hrănește pe toți. În doar patru secole pe cele două continente americane, capitalismul a ucis peste 100 de MILIOANE de amerindieni, acesta fiind cel mai cumplit genocid din istorie.

În Australia, capitalismul a ucis peste 1 milion de aborigeni australieni, iar aborigenii tasmanieni au fost exterminați în proporție de 100%. În Congo Belgian, moșia preacreștinului rege Leopold al II-lea al Belgiei, între 1885-1908, au murit nu mai puțin de 10 milioane de oameni.

flyere comuniste

În secolul XX, imperialiștii americani au ucis zeci de milioane de oameni în războaiele lor de contopire, fiind uciși peste 1 milion de civili coreeni în Războiul din Coreea (1950-1953), peste 3 milioane de civili vietnamezi în Războiul din Vietnam (1964-1973), iar Laosul a fost ransformată în cea mai bombardată țară din lume.

În secolul XXI americanii au distrus țări precum Irak, Libia sau Siria, și au susținut și susțin în continuare politicile criminale ale Israelului, împotriva civililor palestinieni”.  este scris pe fluturașul pe care apar chipurile celor doi lideri sovietici și însemnele comuniste.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Rotariu Dan

  marți, 02.04.2019 la 19:55

  Imi pare rau ca nu pot sa votez PCR pentru ca Justitia nu-i permite infiintarea. Au fost 35 de actiuni in justitie prin care am solicitat infiintarea PCR si Justitia ne-a refuzat. Asadar nu putem vota PCR din cauza Justitiei Capitaliste care-i serveste pe pesedei si Johanei, nicidecum pe oamenii din popor.

  • Pamfil

   marți, 02.04.2019 la 20:41

   Dane, Justitia comunista servea doar… Partidului ca si acum!

 2. Pamfil

  marți, 02.04.2019 la 20:38

  Capitalismul are hibele lui, Capitalismul romanesc inca e salbatic. Dar sa ne intoarcem la comunism niciodata! Bunicii, Strabunicii, Parintii va pot explica ce a fost. Dictatura mediocritatii si a prostilor, a blocurilor gri total ineficient energetice – majoritatea care stati in blocurile construite atunci simtiti asta la facturi iarna in timp ce iarna va coaceti de cald. Orasele niste dormitoare gigantice pentru sclavii pusi la munca.
  Mancarea de atunci, pe sponci. Daca nu erai din nomenclatura sau din „servicii” puteai incerca sa te descurci. O gramada de fabrici facute de comunisti erau energofage, se producea prost si mult, marfa de calitate mediocra care NU se putea vinde decat tot in alte tari comuniste.
  Un unchi imi spunea ca rusii cumparau tractoare si alte echipamente romanesti si le… topeau ca sa foloseasca otelul la alte lucruri.
  Televizoarele se cumparau pentru… carcasele finisate cu… furnir.
  exemplu: Refractara aducea nisipuri cuartoase si alte materiale pe calea ferata din capatul celalalt al tarii. Total ineficient.
  Politrucii dadeau ordine specialistilor din aproape toate domeniile. Mamele si bunicile unora dintre voi va pot spune ce simteau cand le controla ginecologul alaturi de securist ca pe vite, sa vada daca erau sa nu insarcinate. Sau intrebati-va tatii cand stateau la cozi ca sa prinda… vată să aibă mamele voastre in perioada delicată a lunii…
  Poate ati uitat uleiul de rapita, crevetii vietnamezi, „fratii Petreus”, „adidasii” si rafturile umplute ochi doar cu… conserve de peste…
  Ori poate nu mai stiti de painea pe cartela.
  Cei care ati iesit in ultimii 30 de ani vedeti distanta de „ani lumina” la care sunt tarile care nu au avut comunism. Faceti excursii si in Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Georgia… etc si apoi comparati.
  Comparabil cu nazismul, comunismul a generat mult mai multe victime.
  Problema in Romania sunt… cetatenii, nu capitalismul. Acum politrucii din vechime sunt toti milionari in euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. LUNI, proba la alegere în funcție de profil și specializare. MODELE de SUBIECTE

Publicat

examen

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 continuă luni, 26 august, cu proba scrisă la alegere în funcție de profil și specializare. La această ultimă probă scrisă sunt așteptați să participe 397 de candidați din județul Alba. Primele rezultate vor fi cunoscute marți, 3 septembrie. La această probă, absolvenții de liceu au avut de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alba24 și Bianca Iuga, în căutarea modelelor. Povestea Corinei Nechita din Alba Iulia: multinaționale, călătorii și familie

Publicat

România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele  mai multe ori lângă noi. Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în săptămâna 26 august – 1 septembrie. Scăpăm de caniculă, dar vin furtuni. Temperaturi în scădere

Publicat

soare furtuna fulger

În continuare vremea va fi caldă, însă temperaturile mai scad cu câteva grade Celsius. În prima parte a săptămânii, meteorologii anunță câteva ploi și furtuni, însă tot va fi cald, cu maxime ce vor trece ușor de 30 de grade Celsius. Apoi, spre sfârșitul săptămânii temperaturile mai scad puțin, treptat, așa încât prima zi a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO-Se întâmplă în România: Peste 40 de persoane transportate ca sardelele-n conservă, într-o dubiță

Publicat

duba3

Peste 40 de oameni au fost descoperiți într-o dubiță, în urma unui control de rutină făcut de polițiștii de la Ciculație, în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna.  După ce șoferul a parcat mașina ”trasă pe dreapta” de oamenii legii, ușile de la automobil s-au deschis și a durat aproape un minut și jumătate până când […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate