Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Fructe uriașe de Papaya, produse la Alba Iulia în sera cu minuni de la Schit. Mica ”pădure tropicală” de lângă casă

Publicat

Fructe uriașe de Papaya, crescute de un albaiulian în mica sa seră cu minuni din oraș, situată în apropierea cartierului Schit. Este prima producție din acest fruct a domnului Nelu, cunoscut până acum cititorilor noștri pentru culturile sale de banane. 

Puțină lume și-ar imagina că la Alba Iulia este posibil să obții fructe exotice într-o mică seră lipită de casă. Și totuși, o gospodărie situată în zona Schit a municipiului Alba Iulia ascunde un mic paradis tropical. 

Într-o seră improvizată, domnul Nelu a plantat lămâi, portocali, smochini, bananieri și, mai nou Carica Papaya, arborele care produce fructul de papaya. 

A reușit să obțină fruncte frumoase și mai ales gustoase. 

Unul dintre fructele culese a ajuns chiar la aproape 750 de grame

Originea fructului de Papaya poate fi regăsită în America Centrală şi nordul Americii de sud, în perioada contemporană fiind cultivat în majoritatea zonelor tropicale şi exportat în aproape toate ţările din lume.  

„Fructul îngerilor”, cum mai este numit, este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten.  

Ca într-o poveste fantastică, intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te „teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură. 

Citește și: FOTO-VIDEO: Sera cu minuni din Alba Iulia. Bananieri uriași, portocali, lămâi și smochini într-o seră artizanală îngrijită de „domnul Nelu” pentru nepoți

În ultimii ani, domnul Nelu, proprietarul ei a obținut cantități însemnate de banane pe care le-a împărțit cu prietenii și rudele sale. 

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax