Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Fructele autohtone de sezon, pe tarabele din Piaţa Centru din Alba Iulia. Vezi cât costă un kilogram de cireșe, căpșuni sau roșii

Publicat

În Piața Centru din Alba Iulia, pe tarabele comercianților au apărut cireșele și căpșunile plantate în grădinile din județ. Pentru un kilogram de căpșuni de la Șard, albaiulienii scot din buzunar 10 lei, iar pentru cele de Satu Mare, 9 lei. Pentru un kilogram de cireșe autohtone, cumpărătorii plătesc tot 10 lei. Legumele sunt şi ele la mare căutare, astfel că un kilogram de roșii de Popești-Leordeni (București) ajunge la 8 lei, iar cele de import la 7 lei.

Chiar dacă prețurile pentru această perioadă sunt la egalitate cu cele de anul trecut pentru fructele autohtone, comercianții susțin că vânzarea este destul de slabă. Se pare că gospodinele nu se grăbesc să prepare nici dulceața de căpșuni și nici compotul de cireșe. În piața din centru, căpșunile și cireșele de la Oiejdea, Șard și Satu Mare au prioritate pe tarabele comercianților, asta pentru că sunt mai gustoase faţă de cele de import.

O cură de antioxidanți autohtoni nu strică nimănui, iar pentru asta avem nevoie de căpșuni și cireșe, care conțin cele mai puternice substanțe cu rol antiinflamator, precum betacarotenul, Vitamina C și Vitamina E.

Pentru că este și sezonul salatelor, roșiile sunt un aliat important pentru cei care vor să țină o dietă. Roșiile sunt printre cele mai importante legume care nu trebuie să lipsească din alimentația oamenilor. Pe tarabele comercianților, așezate frumos în lădițe, sunt roșiile din serele de Popești Leordeni, pentru care albaiulienii plătesc 8 lei. Și totuși vânzarea lor este slabă, asta pentru că albailienii preferă să cumpere roșiile de Italia, care sunt la prețul de 7 lei. Kilogramul de ardei gras este 15 lei, cel de vinete ajunge la 10 lei, iar dovlecelul și țelina la 6 lei, astfel că în total trebuie să scoateți din buzunar 37 de lei pentru a vă menține sănătoși.

La mare căutare în piața din centru sunt și florile în ghiveci. Probabil din cauza ploilor din ultimele zile, florile albaiulienilor au fost în mare parte distruse. De la 1,5 lei și până la 25 de lei, oamenii pot alege dintr-o gamă variată de flori la ghiveci de toate culorile și de dimensiuni diferite. Pentru că orice floare are nevoie de atenție specială, iubitorii de grădinărit primesc și sfaturi din partea comercianților, despre cum trebuie îngrijite plantele pentru a rezista vreme îndelungată.

 

 

Camelia TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax