Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Gusti”, cel mai nou membru al trupei de daci, Lupii Apoulonului. Uliul șorecar și-a primit deja „botezul”, alături de Legiunea a XIII-a Gemina

Publicat

De câteva zile, grupul de daci al Lupilor Apoulonului a fost îmbogățit cu un personaj cu totul special. Este vorba despre Gusti, un pui de uliu șorecar în vârstă de o lună și jumătate, adus în trupă vineri de cel mai nou membru-voluntar al acesteia, Ionuț Cernău din Alba Iulia. Cei doi au participat deja la spectacolul Gărzii Romane Apulum – Legiunea a XIII-a Gemina, la Zilele Clujului. În grupul Lupilor Apoulonului, Ionuț va interpreta, cel mai probabil, rolul „Șoimarului”, mai precis al celui care, cu ajutorul păsării sale de pradă, merge la vânătoare pentru a asigura o parte din hrana luptătorilor.

Cel mai inedit dintre „daci” s-a născut în 10 aprilie 2014 și a fost găsit de un copil, într-un cuib de uliu, în zona Sibiului. La foarte scurt timp după aceea, Ionuț Cernău, membru al Asociației Peregrinus care se ocupă de protejarea păsărilor răpitoare, l-a recuperat și l-a îngrijit, la el acasă. Îl dresează și îl hrănește cu șobolani de laborator, pe care îi crește special pentru Gusti și pe care îi dă puiului de uliu vii, pentru a-l învăța să vâneze. Pe lângă asta, micul răpitor mai mănâncă și păsări, cum ar fi prepelițele sau potârnichile.

În acest moment, Gusti are o lună și jumătate și până va crește suficient încât să se poată descurca singur în natură, adică până la vârsta de 7-8 luni, va rămâne pe „antebrațul” stăpânului său, Ionuț.

Ionuț Cernău este elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia și a învățat să dreseze păsări răpitoare, pentru demonstrații, de la colegii mai experimentați din asociație. El a participat deja la primul spectacol de reconstituire istorică alături de Legiunea a XII-a Gemina, întreaga Gardă Romană Apulum și Lupii Apoulonului, în acest sfârșit de săptămână, la Zilele Clujului.

Alături de Gusti, puiul de uliu șorecar, el va participa, vineri, la spectacolul Gărzii Romane Apulum, din fața Porții a IV-a a Cetății.

Citiți și: FOTO: Garda Romană Apulum, la Zilele Clujului. Demonstrații militare, prezentare de arme și spectacol în vechea cetate Napoca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. manga

    miercuri, 28.05.2014 at 00:58

    pfii, asta da. iubesc păsările. dragul de el…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax