Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO | „Gustos de Alba”: S-a deschis târgul cu bunătăţi pentru consumatorii din judeţ. Produsele, preţurile şi PROGRAMUL

Publicat

Vineri a început cea de-a cincea ediţie a Târgului „Gustos de Alba”. Gurmanzii se pot înfrupta şi pot cumpăra produse din grădinile şi cămările a 90 de producători din judeţ prezenţi cu tarabele la târg. Ridichi, salată verde, ceapă, ceapă verde, mărar, dulceaţă, zacuscă, pâine de casă, prăjitură, plăcinte, miere, păstrăv viu sau conservă de păstrăv, mezeluri, brânză de burduf, caş, urdă, cireşe, căpşuni, flori, acestea sunt doar câteva dintre produsele pe care le puteţi găsi la târg. Nu lipsesc nici demonstraţiile culinare din program, iar prima va fi vineri seara, la ora 18.00, pregătirea balmoşului.

În următoarele trei zile, Alba Iulia va fi Capitala Gustului. De vineri şi până duminică, începând cu ora 10.00 şi până la 19.00, Gustos de Alba va fi deschis gurmanzilor, care vor să deguste produsele tradiţionale din judeţ.

De la 1 leu legătura de ceapă, 2 lei legătura de ridichi sau de morcovi, 3 lei salata de Totoi sau 5 lei un dovlecel, vizitatorii pot cumpăra legume proaspete din grădinile micilor comercianţi din judeţ. Cei care nu au apucat să-şi umple cămara bine îşi pot cumpăra de la târg zacuscă, murături cu 8 lei borcanul, dulceaţă de la 10 lei, în funcţie de sortiment, sirop de casă 10 lei şi 5 lei.

La târg sunt prezenţi şi producătorii de mezeluri de casă, dar şi de brânzeturi. De la brânză de burduf cu ardei, brânză de burduf cu ceapă, telemea de oaie, cas, urdă, caş de capră sau telemea de vacă, găsiţi toate bunătăţile făcute din laptele crescătorilor de animale din judeţ.

Dacă nu aţi reuşit încă să vă puneţi în grădină răsaduri de roşii, la târg găsiţi cu 1 leu firul roşii de Miceşti, roşii cherry.

Şi pentru că este sezonul lor, producătorii din judeţ au adus la vânzare căpşuni de la Oiejdea (12 lei/kg) sau de la Vinţu de Jos (10 lei/kg). Nici cireşele nu lipsesc de pe tarabele unor comercianţi şi le puteţi găsi cu 10 lei kilogramul.

Acest târg are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria alimentară şi a valorilor tradiţionale culinare locale.

La deschiderea celei de-a cincea ediţii au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedinţii CJ Alba, Florin Roman şi Alin Cucui, administratorul judeţului Alba, Sorin Bumb, dar şi oameni politici, consilieri locali şi judeţeni.

„Cred că este un eveniment aşteptat de producători şi de consumatori. Dorinţa noastră este ca producătorii din Alba să fie cei care servesc consumatorii din judeţ. Să sperăm că şi în magazine şi supermarket-uri veţi găsi numai produse din Alba”, a spus Ion Dumitrel, în cadrul deschiderii.

Prin organizarea acestui târg, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a spus că instituţia îşi propune „să vină în sprijinul oamenilor care pot consuma produse ieftine şi în sprijinul producătorilor care pot să îşi valorifice nişte produse de calitate”.

Vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui susţine că „că prin târgul nostru reuşim să promovăm producătorii din judeţul Alba pentru că au produse de calitate şi asta e important să scoatem în faţă producătorii din judeţul nostru”.

Atât vineri, cât şi sâmbătă şi duminică, pe lângă „festinul” de bunătăţi de la târg şi mirosurile îmbietoare, organizatorii au mai pregătit pentru aceştia şi demonstraţii culinare, spectacole şi concursuri.

Citeşte şi S-a bătut laptele până a ieșit untul la Târgul „Gustos de Alba”. Demonstrație culinară pentru albaiulieni

Programul Târgului “Gustos de Alba”, ediţia a V-a

Vineri, 23 mai

17.00 – Spectacol de dans modern

18.00 – Balmoş, demonstraţie culinară

Sâmbătă, 24 mai

10.00- Platoul Gustos de Alba, concurs

11.00 – Opera în piaţă

12.00 – Alesul untului, demonstraţie culinară

Duminică, 25 mai

10.00- Spectacol de dans popular maghiar

11.00 – Recunoaşte condimentul, concurs

12.00 – Înturnat de Cărări, demonstraţie culinară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. copy

    vineri, 23.05.2014 at 12:43

    Felicitari Organizatorilor, Consiliul Judetean!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax