Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: S-a bătut laptele până a ieșit untul la Târgul „Gustos de Alba”. Demonstrație culinară pentru albaiulieni

Publicat

Târ gul “Gustos de Alba” a continuat şi sâmbătă, cu un concurs, un spectacol de operă şi o demonstraţie culinară. Cel mai gustos platou de produse a fost ales în cadrul unui concurs, de dimineaţă, iar, după ce s-au delectat cu muzică de operă, vizitatorii au putut vedea “live” cum se face untul. Alesul untului este un obicei care încă se mai păstrează și în zilele noastre. Demonstrația a fost făcută în fața albaiulienilor curioși, de către producători de la Săsciori.

Alesul untului este una dintre tradițiile care în județul Alba încă se mai păstrează, mai ales de către producătorii de brânzeturi și lactate. Sâmbătă, în cadrul Târgului „Gustos de Alba”, una dintre demontrațiile culinare pentru toți cei care au ajuns în Piața Pascu, la ora 12.00, a fost alesul untului. Mulți au vrut să vadă cum se bate laptele în putină, până când untul a ieșit la suprafață. De „bătut” untul, s-a ocupat Ioan Cândea de la Săsciori.

La Târgul “Gustos de Alba” sunt prezenţi 90 de producători din judeţ, care oferă produse alimentare de panificaţie, lactate, legume, fructe, miere, mezeluri şi multe altele.

Vedeţi AICI preţurile produselor prezentate la târg.

Evenimentul continuă duminică, 25 mai, cu următorul program:

Ora 10.00 Spectacol de dans popular maghiar

Ora 11.00 – Recunoaşte condimentul, concurs

Ora 12.00 – Înturnat de Cărări, demonstraţie culinară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax