Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Hai să dăm mână cu mână”, proiect inedit derulat între municipalitatea din Aiud și cea din Focșani

Publicat

MICA UNIRE – Unirea Principatelor Române de la 1859 va fi marcată, anul acesta, la Aiud, în 24 ianuarie, într-un mod cu totul inedit. În urma consultărilor dintre reprezentanții Primăriei, ai Bibliotecii Municipale „Liviu Rebreanu” și ai școlilor gimnaziale de pe raza municipiului nostru, s-a hotărât demararea unui proiect cultural-educațional foarte original și antrenant, prin care să aniversăm cei 159 de ani de la „Mica Unire”, împreună cu cetățenii municipiului Focșani.

Pentru a dovedi că distanța dintre cele două localități nu este o deloc o opreliște, atunci când vrem să ne manifestăm sentimentele și recunoștința vis-a-vis de acest moment crucial din istoria națiunii române, elevii de gimnaziu aiudeni au realizat 159 de felicitări, pe care le-au expediat atât unor elevi de aceeași vârstă cu ei din municipiul Focșani, cât și altor categorii de cititori ai Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, devenită partener de seamă al acestui proiect.

„Este de la sine înțeles care este motivația pentru care atenția noastră, a aiudenilor s-a îndreptat spre municipiul Focșani. Importanța și rolul acestei localități în desăvârșirea actului istoric de la 1859 sunt de notorietate pentru noi toți, iar faptul că elevii aiudeni și-au exersat creativitatea și aptitudinile artistice în realizarea acestor felicitări, constituie premisa stabilirii unor legături de suflet între Aiud și localitatea care a devenit un simbol al Unirii celor 2 Principate române”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Evenimentul central al acestui proiect are loc marți, 23 ianuarie, începând cu ora 09:00, când Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea realizează o expoziție cu cele 159 de felicitări, iar elevi de gimnaziu din Focșani vor intra în direct, prin Skype, cu elevi aiudeni, tocmai în ideea de a-și împărtăși gândurile și impresiile legate de această inițiativă inedită, dar și de a identifica alte posibile direcții de acțiune ale acestui gen de colaborare. Alte manifestări cultural-educaționale importante vor avea loc în fiecare dintre școlile gimnaziale din cele două localități implicate în parteneriat, pe parcursul aceleiași zile, iar la sfârșitul proiectului, toți cei implicați, vor face noi schimburi de experiență, prin intermediul bibliotecilor (corespondență pentru transmiterea pozelor de la manifestări ori diseminarea rezultatelor în cazul activităților școlare dedicate cunoașterii importanței și semnificației istorice a zilei de 24 ianuarie 1859).

„În speranța că acest parteneriat se va dezvolta pe mai multe paliere, mai ales în acest an, în care vom sărbători Centenarul Marii Uniri, iar exemplele de bună practică în ceea ce privește activitățile cultural-educaționale derulate între localități diverse de pe întreg teritoriul țării noastre trebuie să fie tratate cu seriozitate, nu putem decât să-i felicităm pe toți elevii implicați, pe cadrele didactice și pe partenerii noștri din Focșani (Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea și Primăria municipiului Focșani).

Prin acest proiect, toți cei implicați au dovedit, o dată în plus, că preocupările pentru aniversarea celor mai importante evenimente ale istoriei noastre naționale trebuie abordate cu prioritate, iar prin modul în care ne manifestăm entuziasmul și încrederea în valorile care ne definesc nu facem decât să ne demonstrăm calitățile și virtuțiile cu care suntem înzestrați, ca națiune”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax