Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Hora Unirii, cu elevi şi profesori, la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia

Publicat

Elevii din ciclul primar de a Şcoala Gimnazială “Vasile Goldiş” Alba Iulia, coordonați de cadrele didactice din școală, au desfășurat diverse proiecte educative, sărbătorind astfel Mica Unire – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Au fost implicaţi într-o varietate de activități: programe artistice, dramatizări, vizionări de filme, lecturi cu conținut istoric în biblioteca școlii, recitări de poezii, creații literare și artistice personale, expoziții cu lucrările elevilor.

Animați de spiritul de patriotism, în ajun de sărbătoare, elevii și cadrele didactice, cu stegulețe în mâini, s-au prins într-o mare „ horă a unirii”, dovedind astfel respect și considerație față de făuritorii „ Micii Uniri – de la 1859”.

“Noi, cadrele didactice, avem datoria să facem cunoscute elevilor noştri momentele importante ale istoriei neamului, dar și operele literare ale marilor scriitori, precum: Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Dumitru Almaș. Istoria a fost și va rămâne un izvor nesecat de inspirație pentru literatură, dar și pentru artă, teatru sau cinematografie”, au transmis reprezentanţii şcolii conduse de director prof. Ramona Popa şi director adjunct prof. înv. primar Delia Vilceanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax