Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Imagini cu norii care au provocat viitura de la Sânmiclăuș. Căminul cultural, transformat în punct de cazare

Publicat

Viitura puternică care a lovit marți seara localitatea Sânmiclăuș a fost precedată de apariţia unor formaţiuni noroase care prevesteau efecte negative în orele care urmau. După o rupere de nori, apele revărsate au măturat totul în cale, au rupt gardurile și au trecut cu furie prin curțile oamenilor. În doar câteva minute zeci de gospodării au fost inundate, animalele au fost luate pe sus de apă, iar o porțiune de câteva sute de metri din drumul județean care traversează localitatea a fost complet acoperită de viitură. 

Norii care au provocat urgia au fost surprinși de Ilie Frățilă, pe DJ 107, la intrarea în localitatea Lunca Târnavei.

Potrivit primarului comunei Șona, Florin Mărginean, în cursul zilei de miercuri autoritățile au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din gospodăriile cetățenilor. De asemenea, un buldoexcavator a îndepărtat noroiul iar carosabilul a fost spălat cu ajutorul unei mașini de pompieri.

Totodată, cu ajutorul Filialei de Cruce Roşie a Judeţului Alba au fost amenajate 29 de locuri de cazare  în Căminul Cultural din Sânmiclăuș.

Vezi și VIDEO: Noapte albă după marțea neagră. Urmările dezastrului de pe Valea Târnavelor. Viitura a făcut ravagii la Sâncel și Șona

În urma inundaţiilor înregistrate în data de 23-24 iunie 2020 în comunele Şona şi Cetatea de Baltă, care au provocat mari pagube materiale, impunându-se evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba în colaborare cu autorităţile publice locale au intervenit în comunităţile afectate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate şi prin asigurarea de materiale pentru organizarea unui spaţiu de cazare pentru sinistraţi.

Vezi și UPDATE FOTO-VIDEO: Rupere de nori la Dobra. Viitura a afectat mai multe case și a inundat drumul pe aproximativ 300 de metri

Astfel, o echipă alcătuită din 7 voluntari şi angajaţi s-a deplasat în comuna Şona, distribuind 450 l de apă potabilă şi pachete alimentare, unui număr de aproximativ 100 persoane din satul Sânmiclăuş, zona din comună cea mai afectată de ploile abundente; pachetele alimentare au constat în zahăr, făină, ulei, pâine, conserve, dulciuri şi lapte.

Totodată, la căminul cultural din Sânmiclăuş a fost organizat un punct de cazare pentru 29 persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat şi saci de dormit. Spaţiul a fost amenajat corespunzător, adaptat contextului actual, punând la dispoziţia persoanelor sinistrate: măşti, dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe.

Aceeaşi echipă a distribuit pentru 10 persoane din comuna Cetatea de Baltă, alimente, apă, saci de dormit, lenjerii de pat şi pături.

„Crucea Roşie îşi îndreaptă în această perioadă atenţia către persoanele afectate de inundaţii, aducând mulţumiri colaboratorilor şi voluntarilor care fac posibilă intervenţia noastră in teren”, a transmis directorul Filialei de Cruce Roșie Alba, Adrian Dușa.

Reamintim faptul că marți seara a fost Cod Roșu de furtuni în comunele Șona și Fărău. Apele s-au revărsat și au făcut ravagii în satul Sânmiclăuș, unde apa a ajuns pe unele străzi până la 2 metri.

Citește și COD ROȘU, ZI NEAGRĂ în Alba. Bilanțul inundațiilor: Sute de case sub ape, drumuri distruse, zeci de sinistrați și pagube enorme

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax