Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Imagini superbe cu fauna din Alba, realizate de unul dintre cei mai buni ingineri IT din județ

Publicat

Un inginer, pentru care LINUX, configurarea de platforme software și securitatea cibernetica nu prea mai au secrete, și-a descoperit de câțiva ani o nouă pasiune: fotografia de wildlife sau, mai pe românește, pozele făcute faunei de la noi în mediul ei natural.

După multe ore petrecute cu ochii în ecranele computerelor, Radu își încarcă în mașina de teren sau în ATV echipamentul foto și cortul de camuflaj și pleacă din Alba Iulia spre dealurile, pădurile și apele din jur.

Ajunge în locuri în care oamenii tulbură mai rar liniștea animalelor și păsărilor pe care speră să le prindă în teleobiectivele aparatului său foto.

Își instalează acolo cortul de camuflaj care îl ajută să stea nevăzut și așteaptă, câteodată și ore în șir, nemișcat, pentru a prinde cadrul perfect.

Peripeții la „vânătoare” de cadre

Radu ne-a povestit și întâmplări amuzante sau chiar puțin periculoase din ieșirile sale la „vânătoare” de cadre.

S-a întâmplat să fie întâmpinat de câini ciobănești agresivi. Sau s-a trezit cu un mistreț uriaș la mai puțin de 10 metri de locul unde se ascundea, dar nu s-a pierdut cu firea și a făcut niște fotografii spectaculoase cu acel exemplar superb.

Altă dată s-a amuzat când în direcția sa venea un biciclist, iar Radu nu știa cum să facă să nu îl sperie pe bietul om din cortul său de camuflaj.

A avut și momente în care s-a panicat puțin când nu mai reușea să iasă dintr-o râpă adâncă, iar semnal la telefonul mobil nu avea.

În obiectivul său foto au „căzut” pe rând căprioare, mistreți, păsări minunat colorate, toate în mijlocul unei naturi spectaculoase, despre care nu bănuim că există atât de aproape de Alba Iulia.

Vă invităm să vă bucurați de ele:

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax