Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Încep lucrările la acoperișurile și planșeele Palatului Principilor din Alba Iulia. Contract de 13,7 milioane lei

Publicat

Primăria Alba Iulia a semnat contractul de execuție pentru reabilitarea acoperișurilor si planșeelor peste etaj, la corpurile A, B, C, D, F ale Palatului Principilor.

Valoarea contractată cu societatea Euras SRL Satu Mare este 13.706.096 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 18 luni, urmând ca lucrările să fie demarate chiar din această săptămână, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

”Vor fi lucrări extrem de complexe și supervizate inclusiv de istorici de artă și specialiști de componente artistice picturi murale, atestat MC.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Vom interveni pentru eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitoare, înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice etc.), eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale, reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei, înlocuirea planșeelor din lemn degradate, reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

Evident, vom înlocui toată țigla existentă cu una ceramică tip solzi, inclusiv șipci și contrasipci de lemn și dispunere folie anti condens”, a anunțat primarul.

Potrivit sursei citate, în bugetul de stat este inclusă suma de 16.000.000 lei pentru Palatul Principilor și se încearcă identificarea a noi surse de finanțare pentru acest obiectiv.

Palatul Principilor, ce aparține administrativ primăriei municipiului, ocupă colțul sud-estic al cetății medievale, suprapus parțial la rândul ei pe urmele zidului castrului roman Apulum. Cunoscându-se topografia generală a castrului Legiunii a XIII-a Gemina, se poate afirma că suprafața acoperă o parte însemnată din zidul de castru şi o parte din clădirile sale interioare. Mai departe în istorie, în epoca premodernă acest ansamblu arhitectonic a servit ca reședință pentru principii Transilvaniei (1541-1703), a precizat Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax