Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Indicatoare de orientare spre Alba Iulia, montate pe A1. Cum încearcă CNAIR să repare erorile de semnalizare de pe autostradă

Publicat

CNAIR a montat indicatoare pe Autostrada A1 cu numele municipiului Alba Iulia. Indicatoarele vechi, de pe care lipsește Alba Iulia, dar și Cugir, rămân la fel.

CNAIR a instalat câteva indicatoare de orietare, suplimentare, abia după ce presa a semnalat în mod repetat erorile de semnalizare de pe parcursul autostrăzii. 

Ministrul Grindeanu promite, CNAIR ignoră. Erori de semnalizare pe Autostrada A1. Două orașe din Alba lipsesc de pe panouri

Deputatul de Alba, Florin Roman, a spus că deocamdată ”gafa” celor de la CNAIR nu poate fi reparată și pe panourile mari de pe autostradă, din motive de ”garanție” și ”aglomerație de localități”.

”Am promis ca în septembrie vom avea indicatoarele de autostradă pentru Alba Iulia, la nodul de la Sebeș, pentru a repara o gafă a celor de la CNAIR.

Din păcate, încă nu se poate umbla la consolele de sus, motivul invocat fiind “termenul de garanție” și “aglomerația de localități”, dar măcar Alba Iulia este semnalizată acum, cu două indicatoare pe sens.

Îi mulțumesc directorului general al CNAIR, Cristian Pistol ca a răspuns pozitiv demersului făcut în calitate de deputat liberal de Alba” a transmis Florin Roman.

Alba Iulia lipsește de pe indicatoarele A1: nici o legătură cu patriotismul local

Semnalizarea de pe Autostrada A1 are o mulțime de probleme. Dacă unele orașe nu apar deloc pe indicatoare, altele apar de foarte multe ori, uneori la zeci de kilometri după ce șoferul a trecut.

Este cazul orașului Orăștie, menționat la ieșirea de la Sebeș. În schimb, Cugirul și Alba Iulia nu apar nicăieri.

Motivul montării actualelor indicatoare de orientare semnalate de Florin Roman este acela să Alba Iulia lipsește de pe indicatoarele rutiere principale amplasate pe autostrada în zona Sebeș, atât pe direcția dinspre Sibiu, cât și pe direcția dinspre Deva, la trecerea de pe A1 pe A10.

Menționarea orașului este deranjantă nu din cauza patriotismului local ci pentru că Alba Iulia este cel mai important oraș din zonă și capitala județului traversat de autostradă.

De asemenea, este sediul unor agenții regionale care gestionează fonduri europene, al Curții de Apel care acoperă mai multe județe și un destul de important oraș turistic.

Situația este similară și după intrarea pe primul lot al Autostrăzii Sebeș-Turda, unde prima indicație că urmează Alba Iulia este abia la ieșirea de la Alba Iulia Sud. Pe indicatoare apar în schimb Turda și Câmpia Turzii.

Nici Cugirul nu apare nicăieri, ca și când autostrada nu ar trece pe lângă acest oraș.

Oraș strategic, cu două fabrici de muniție și armament, o fabrică Mercedes, un parc industrial și mai multe fabrici din industria alimentară, Cugirul nu doar că nu este semnalizat, dar nu are nici măcar ieșire la autostradă, în timp ce, spre exemplu, Sebeșul are trei.

Lipsa celor două orașe de pe indicatoare a fost remarcată de mai mulți șoferi încă de la deschiderea circulației.

Întrebarea este cine a verificat, cine a aprobat și mai ales cum a putut plăti CNAIR panourile respective.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    luni, 02.10.2023 at 14:52

    Rusine, rusine, rusine, vedeti daca ne-am dat cu altii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax