Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Indicatoare rutiere, montate în premieră, pentru a avertiza șoferii să nu intre pe contrasens pe Autostrada A1

Publicat

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și Brașov au început montarea, în premieră, a unor indicatoare rutiere pe bretelele de acces pe Autostrada A1. Acestea avertizează șoferii să nu intre pe contrasens pe șoseaua de mare viteză.

În județul Sibiu, DRDP Brașov a început montarea semnalizării suplimentare pe Autostrada A1, în zonele în care au existat cazuri de șoferi neatenți care au intrat pe contrasens pe autostradă. 

Citește și Tronsonul Alba Iulia – Aiud, care întregește autostrada Sebeș -Turda va fi dat în circulație în august. Anunțul ministrului Transporturilor

Aceste indicatoare omologate vor fi montate în patru zone: intersecția cu drumul județean spre Cisnădie, ieșirea din parcarea Cristian, Nodul rutier Sibiu Vest și intersecția cu strada Henry Coandă la ieșirea din municipiul Sibiu.

„Pe bretelele de acces pe autostrada A1 de pe raza de activitate a DRDP Timișoara se montează, în premieră, indicatoare rutiere pentru a avertiza asupra accesului interzis. Noile indicatoare au fost incluse în SR 1848-1:2011, capitolul <Semnalizare rutieră. Indicatoare și mijloace de semnalizare rutieră>. Aceste indicatoare de informare se montează suplimentar față de semnalizarea rutieră curentă, pentru a atrage atenția că se intră pe un sector cu acces interzis”, au transmis reprezentanții DRDP Timișoara.

Potrivit acestora, primul indicator a fost montat marți, în nodul rutier Giarmata. Următoarele indicatoare se vor amplasa la km 353+600 (nod rutier Simeria), km 536+200 (nod Arad Sud) și km 584+000 (nod rutier Nădlac – DN 7). Potrivit DRDP Timișoara, pe cele patru bretele unde se montează indicatoarele s-au înregistrat cel mai des pătrunderi pe acces interzis, producând accidente.

Reamintim faptul că mai mulți șoferi au fost surprinși în ultimele luni în timp ce conduceau pe contrasens, pe autostrăzile A1, A10 și A3. În ultimul caz, din luna ianuarie 2021, un șofer care mergea pe contrasens pe Autostrada A3, Gilău-Turda, a făcut accident la câteva secunde după ce a fost filmat de către un participant la trafic.

Vezi și VIDEO UPDATE: La un pas de tragedie. Mașină pe contrasens pe Autostrada A3 în zona Turda, la un pas să provoace un accident

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax