Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Înfrângere „la mustață” pentru echipa de baschet CSU Alba Iulia. A pierdut meciul cu ICIM Arad la trei puncte diferență


Publicat

După o partidă plină de emoție și extaz, în care s-a jucat de la egal la egal, CSU Alba Iulia a pierdut în fața celei mai de temut adversare din acest campionat, ICIM Arad. Partida care s-a terminat cu scorul de  72-75, și a contat pentru etapa a III-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin.

CSU Alba Iulia a întâlnit, miercuri, în Sala de Sport a Universității, pe ICIM Arad într-un meci a contat pentru etapa a III-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL).

Universitarele au fost conduse încă din primul sfert al partidei când scorul pe tabelă a arătat 23-15 pentru echipa din Arad.

În sfertul doi albaiuliencele au mai redus din handicap, ba mai mult au reușit să și marcheze  mai mult decât adversarele lor, scorul fiind pentru acest sfert 22-25. Cu toate acestea universitarele au ieșit de la vestiare cu 5 puncte în minus, scorul după prima repriză fiind de 40-45 pentru echipa vizitatoare.

Diferența s-a redus în sfertul trei cât CSU a egalat printr-un coș marcat de Reed în minutul 7 iar tabela indica 52-52.

Arădencele nu au cedat și au preluat conducerea după doar câteva minute iar la sfârșitul sfertului aveau un avantaj de 2 puncte, (15-12).

Ultimul sfert a ridicat sala în picioare. CSU a preluat conducerea înainte cu 3 minute de fluierul final dar bucuria nu a ținut prea mult și echipa campioană a reușit să se impună iar în minutul 8 conducea cu 70-73. Finalul partidei s-a terminat dramatic pentru CSU care a pierdut la o diferență de 3 puncte, scor final 72-75.

Partida a fost una spectaculoasă având în vedere scorul strâns și faptul că CSU a jucat în fața propriilor suporteri cu deținătoarea titlului național și a CEWL, una din principalele contracandiate la titlu în România și o echipă într-o formă de invidiat în acest debut de sezon.

Încă de la început avantajul era de partea trupei din județul Arad, care conduce cu scorul de 10-2, reușind să câștige ultimele patru partide față în față iar acum și pe cea cu numărul cinci. De altfel, singurul succes obținut de către CSU împotriva arădencelor a fost în urmă cu două sezoane, cu scorul de 58-56, în urma unui coș de trei puncte reușit de israelianca Katya Abramzon, în ultima secundă a partidei desfășurate în Sala Victoria din Arad.

„Am pierdut astăzi deoarece cred că respectăm prea mult echipa din Arad, pentru că sunt campioanele. Am intrat cu frică în teren, nu am putut să înțeleg mișcările unora dintre jucătoarele mele, au jucat haotic în unele momente, lucruri pe care nu le fac la antrenament sau în alte meciuri. Probabil a fost mental un joc greu pentru ele, am pierdut prea multe mingi în atac, nu ne-am apărat cum trebuie și le-am lăsat pe adversare să arunce de la distanță și semi-distanță. Am jucat mai bine în ultimul sfert, însă cred că ar trebui să facem lucrul acesta de la începutul partidelor și să încercă să controlăm noi jocul, nu să stăm în permanență în urmărirea adversarului.” a declarat antrenorul Miroslav Popov.

Statistică CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo – 17 puncte și o pasă decisivă, Chastity Reed – 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Tiffany Brown – 11 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma – 9 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău – 8 puncte și 3 pase decisive, Khadijah Whittington – 3 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Ildiko Nagy – 3 puncte și 2 recuperări, Breanna Salley – 2 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Jovana Vukoje – 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Alexandra Uiuiu – 2 puncte și 2 recuperări.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Pingback: Înfrângere „la mustață” pentru echipa de baschet CSU Alba Iulia. A pierdut meciul cu ICIM Arad la trei puncte diferență

 2. Liviu Bimbea

  miercuri, 27.11.2013 at 23:09

  Am văzut meciul și mi-a plăcut. Fetele din Arad au fost cu un vârf de „mustață” mai bune decât fetele noastre. Au fost mai precise la aruncările de la distanță.

 3. DEXTER C(O) LABORATORUL

  joi, 28.11.2013 at 03:02

  Totusi extazul a fost numai de partea aradencelor, iar extenuarea de partea fetelor noastre.

 4. mda

  vineri, 29.11.2013 at 10:31

  conjunctura nefavorabila, la inceput de sezon al 3-lea meci, acum dupa deplasari in tara si in afara. in retur poate fi altceva, oricum la prima participare in cupele europene si parcursul din campionat dau semne bune pentru anul asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

Blajul va fi conectat la Autostrada Sebeș-Turda printr-un DRUM EXPRES. Peste 30 milioane de euro din PNRR

Publicat

Blajul va fi legat la autostrada A10 de un drum expres. Anunțul a fost făcut de Florin Roman și primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

”Construim un drum rapid, în regim de drum expres între Teiuș și Blaj, finanțat cu peste 30 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru perioada 2021-2027. Este conectarea cu autostrada Sebeș-Turda”, a scris Florin Roman pe rețeaua de socializare.

Reamintim că Ministerul Fondurilor Europene a pus joi în dezbatere publică Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va putea accesa 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Drumul expres A10 – Teiuș – Blaj este unul dintre proiectele propuse, cu valoare de 30,8 milioane euro.

”În normativele elaborate de autoritățile române, caracteristicile drumului expres nu diferă foarte mult de specificațiile unei autostrăzi. Sigur, există și diferențe, iar cea mai mare este existența, pe autostradă, a unei benzi de urgență pe fiecare sens. Altă diferență o reprezintă faptul că benzile de circulație sunt cu 25 de centimetri mai înguste, iar în ceea ce privește viteza, aceasta ajunge la maxim 120 km/h.

Drumul expres Teiuș – Blaj este cea mai importantă investiție strategică în infrastructura rutieră pentru Blaj și Valea Târnavelor, care va transforma zona noastră într-un pol de creștere regional”, susține primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Alte proiecte amintite de cei doi sunt computerul tomograf la spitalul Blaj, trecerea “Podului Minciunilor” de la Ministerul Transporturilor la municipiul Blaj, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea rigolelor în Crăciunelu de Jos.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

TOP domenii în care s-au făcut cele mai multe angajări de la începutul pandemiei. Care au fost specializările cele mai căutate

Publicat

Clasamentul domeniilor cu cele mai multe angajări de la începutul pandemiei este condus de IT, urmat de comerţ (comerţ en-gros şi retail), construcţii şi domeniul de consultanţă financiară, potrivit unui comunicat al unei platforme de recrutare.

Cumulat, cele patru domenii au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din numărul de locuri de muncă pentru care angajatorii au postat anunţuri pe platforma BestJobs, în perioada aprilie-octombrie 2020.

Pe primul loc, cu cele mai multe angajări, s-au situat companiile din IT, care au scos la concurs peste 12.000 de locuri de muncă de la începutul pandemiei, în condiţiile în care restricţiile în circulaţia persoanelor şi implementarea politicii de work-from-home au dus la accelerarea digitalizării şi adopţia noilor tehnologii.

„Top trei joburi pentru care companiile au căutat să angajeze în pandemie au fost Software Developers, Support Engineer şi System Administrator”, se menţionează în comunicat.

Pe locul doi în topul domeniilor de activitate care au continuat să facă angajări masive este comerţul, cu peste 11.000 de locuri de muncă în comerţul en-gros şi cu peste 6.000 de locuri de muncă în retail, în condiţiile în care activităţile considerate esenţiale, precum comerţul cu alimente şi bunuri de larg consum, au funcţionat permanent de la începutul pandemiei.

Printre specialiştii cei mai căutaţi din acest domeniu au fost agenţii/reprezentanţii de vânzări, Logistic Planners şi Trade Marketing Specialists.

„Construcţiile ocupă locul trei în top, alături de domeniul financiar-consultanţă, cu puţin peste 6.000 de locuri de muncă scoase la concurs fiecare. Există şi domenii a căror activitate a fost foarte afectată şi care au îngheţat angajările pe fondul impactului generat de pandemia de coronavirus asupra anumitor sectoare economice, precum organizarea de evenimente şi târguri sau activităţile recreative şi artistice”, se mai spune în comunicat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul turiștilor cazați în județul Alba a scăzut cu 40%, în primele 9 luni ale anului. Câți dintre ei au fost străini

Publicat

turism alba

În județul Alba, în primele 9 luni ale anului, sosirile de turiști au scăzut cu 37,7%, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2019. Înnoptările în unitățile de cazare au fost cu 39,2% mai puține.

Din datele Direcției Regionale de Statistică (DRS) Alba, în perioada ianuarie – septembrie, în unităţile turistice din judeţ (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 97.569 turişti, turiştii români deţin o pondere de 96,8 din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba, iar turiştii străini (3.101 persoane) reprezintă 3,2%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat), înregistrate în perioada ianuarie – septembrie a fost de 177.927, mai putin cu 39,2% faţă perioada corespunzătoare din 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă a fost de 1,82 zile, față de 1,87 zile din perioada corespunzătoare a anului anterior.

În septembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scăderi cu 15,7%, iar înnoptările cu 14,6%. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9%.

În luna septembrie 2020, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 17.120 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (34,4%), pensiuni agroturistice (31,8%), pensiuni turistice (17,9%).

S-a înregistrat o scădere cu 3.191 persoane faţă de luna septembrie 2019 si cu 12.971 persoane (-43,1%) faţă de luna anterioară.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în septembrie 2020 a fost de 29.779, mai putine cu 5.083 faţă de luna septembrie 2019.

Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,74 zile, mai mare decât cea din septembrie 2019 (1,72 zile).

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2020 a fost de 23,9% (faţă de 25,9% în septembrie 2019), pe ţară înregistrându-se un indice de 26,3% (faţă de 37,7% din luna septembrie 2019).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O nouă categorie de angajați, inclusă în categoria condiţiilor speciale de muncă. Se vor putea pensiona mai repede cu 13 ani

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat recent, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care prevede includerea angajaților din industria de armament în categoriile grupei I de muncă. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2020 pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost adoptată de Camera Deputaților în 24 noiembrie.

Potrivit documentului, persoanele care lucrează în anumite activități din industria de armament vor beneficia de pensie pentru limita de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi.

Activităţile din industria de armament prevăzute în proiect sunt:

 • fabricarea, manipularea, transportul nitroglicerinei, explozivilor, pulberilor negre, pulberilor fără fum, produselor pirotehnice în unităţile de producţie a explozivilor precum şi fabricarea nitrocelulozelor şi a celuloidului în aceleaşi unităţi de producţie a explozivilor;
 • fabricarea muniţiilor şi a elementelor de muniţii, locurile de muncă în care se execută operaţii cu exploziv de iniţiere, exploziv cu caracteristică de sensibilitate mare, precum şi locurile de muncă în care se execută operaţii cu explozivi aromatici, la care angajaţii vin în contact direct cu aceştia;
 • operaţii de distrugere a muniţiilor încărcate şi a elementelor de muniţii încărcate, a pulberilor, a explozivilor şi a produselor pirotehnice;
 • delaborarea muniţiilor şi a elementelor pirotehnice încărcate cu substanţe explozive sau incendiare.

Potrivit proiectului, persoanele care au avut activitate la locurile de muncă menţionate mai sus „beneficiază de pensie pentru limita de vârsta cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi“.

Proiectul adoptat și de Senat, acum și de Camera Deputaţilor, va fi trimis spre promulgare președintelui.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate