Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Iniţiativa lui Polgar Levente din Aiud, care a alergat 30 de kilometri cu drapelul naţional, de 1 Decembrie, apreciată de ministrul Apărării

Publicat

polgar motocIniţiativa ultramaratonistului Polgar Levente Ioan, care a alergat, de 1 Decembrie, 30 de kilometri, de la Aiud la Alba Iulia, purtând drapelul naţional, a fost apreciată şi de ministrul Apărării, Mihnea Motoc. Reamintim că iniţiativa sportivului a fost menită să evidenţieze respectul pentru militarii care luptă în teatrele de operaţiuni.

“De 1 Decembrie, am urmărit cu interes cum s-a sărbătorit și în țară Ziua Națională a României. Am văzut multe dovezi despre cât de ambițioși, uniți și iubitori de tradiție pot fi românii.

Mi-a atras atenția în mod special gestul făcut de sportivul Levente Polgar, pe care l-am cunoscut la Gala Invictus, ca unul dintre cei pentru care nu există imposibilul, ci doar noi provocări pe care le depășesc cu hotărâre și perseverență.

O poveste frumoasă despre voință și spirit românesc în care ultramaratonistul a alergat de la Aiud la Alba Iulia, fluturând tricolorul României timp de trei ore și zece minute. În semn de respect pentru militarii care luptă în teatrele de operațiuni, dar și pentru cei căzuți, tânărul susține la unison cu mișcarea Invictus sprijinirea celor care s-au accidentat în misiunile lor pentru apărarea țării. Empatizarea este cu atât mai mare cu cât și Levente a suferit un accident feroviar în copilărie. La fel ca sportivii noștri din echipa Invictus, el nu și-a pierdut dorința de a merge mereu mai departe, de a își depăși mereu propria condiție”, a scris ministrul, pe Facebook.

polgar drapel”Tot ce fac, fac pentru ţara asta minunată, pentru doamna noastră… România! Şi, mai mult de atât, e o onoare pentru mine să pot susţine Invictus Romania. Împreună putem să schimbam lucruri, trebuie doar să vrem. Vă mulţumesc!”, a răspuns Levi la mesajul ministrului Apărării Naţionale.

Cei doi s-au întâlnit recent la Bucureşti, la Gala Invictus România.

“Am avut această iniţiativă de a alerga de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea soldaţilor răniţi, veterani ai diferitelor teatre de operaţiuni, care vor participa la jocurile olimpice Invictus 2017 din Canada. Este prima dată când vor participa şi militari români la acest eveniment”, a declarat Polgar Levente, pentru Alba24.ro, de 1 Decembrie.

Vezi şi FOTO: Ultramaratonistul Polgar Levente a alergat, de 1 Decembrie, cu drapelul naţional, de la Aiud la Alba Iulia

sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax