Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(FOTO) Internauţi la vârsta a treia: Bătrânii de la Centrul de Zi, absolvenţi de cursuri IT

Publicat

Butoane, ecrane, tastatură, mouse, programe, internet – toate acestea au fost nişte provocări preluate cu curiozitate şi curaj de un grup de vârstnici de la Centrul de Zi din Alba Iulia, care, timp de 5 săptămâni, au urmat cursurile unui modul de informatică. „Studenţii” au fost premiaţi joi, 5 aprilie 2012, pentru absolvirea primei serii a cursului IT, „Net Mania”. Premiile le-au fost înmânate de viceprimarul Ioan Bogăţan, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Mioara Pop şi directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială, Adela Cristescu.

Vârstnicii de la Centrul de Zi din Alba Iulia au participat, în ultimele 5 săptămâni, la un curs de informatică, în timpul căruia au învăţat să utilizeze calculatorul şi o serie de programe utile în viaţa de zi cu zi. Cursul de IT adresat vârstnicilor se derulează pe tot parcursul anului 2012 şi este parte din proiectul „Biblionet”. Cursanţii au primit partea teoretică şi pe hârtie, pentru a putea recapitula informaţiile dobândite: utilizarea programelor Skype,Yahoo Messenger, formatarea textelor cu ajutorul programului Word, utilizarea motoarelor de căutare Mozilla şi Internet Explorer. Cursul mai cuprinde un glosar de termeni şi imaginea explicată în detaliu a unei tastaturi.

Premiile au constat într-o diplomă, oferită de viceprimarul Ioan Bogăţan, o carte din partea directoarei Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” şi o floare din partea dr. Adela Cristescu, director SPAS.

Prima serie de cursanţi a adunat 10 membri, iar următoarea serie va începe cursul de iniţiere luna viitoare.

Absolvenţii cursului de informatică şi-au exprimat bucuria de a fi învăţat o mulţime de lucruri utile: ”Acest curs mi s-a părut foarte interesant şi util. Doamnele care ne-au predat acest curs au dat dovadă de mult profesionalism şi au avut multă răbdare cu noi, pentru a pătrunde tainele calculatorului. Sunt foarte mulţumit şi doresc să particip în etapa următoare. Cel mai interesant lucru este că avem posibilitatea să comunicăm cu cei dragi”, a declarat Ioan Ananie, absolvent al primei serii a cursului de IT.

”Cursul este foarte necesar, deoarece suntem oameni şi vrem să comunicăm cu alţi oameni, din alte colţuri ale lumii. Ne este frică să nu stricăm aparatura.Vin cu grupa şi suntem bine informaţi, cu ajutorul doamnelor supraveghetoare. Am înţeles tot din acest curs, regret că nu am început mai devreme să folosesc calculatorul”, a precizat Mihai Tudose, absolvent al primei serii a cursului de IT.

Coordonatoarele cursului s-au arătat mulţumite de „studenţii” lor, care, cu toate că au vârste înaintate, şi-au dat toată silinţa să înveţe tainele calculatorului. Despre aceştia au spus că, în ciuda vârstei, sunt foarte conştiincioşi, atenţi. A necesitat multă răbdare, dar au fost foarte încântaţi de acest curs şi doresc continuareacătre ultimul nivel, cel de avansaţi, au precizat Ramona Mărginean şi Steliana Armian, traineri ”Biblionet”.

Ciprian POPA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate