Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: INUNDAȚIILE din Apuseni. Apele râului Arieș, în scădere. Bușteni aduși de viitură, blocați la un pod

Publicat

Luni seara, autoritățile județului Alba se aflau în Apuseni, pentru a monitoriza situația, având în vedere Codul Portocaliu de inundații și debitul crescut al râului Arieș. Alături de prefectul Nicolae Albu, în teren este și grupa operativă ISU Alba.

Autoritățile au supravegheat situația în zona Cotul Arieșului, între Câmpeni și Albac, acolo unde, din cauza creșterii debitului râului, se crease un blocaj sub un pod provizoriu, din cauza unor lemne ce erau aduse de apă. Acolo au intervenit pompierii din Câmpeni, care au reușit să îndepărteze buștenii și să prevină revărsarea apelor.

Vezi UPDATE VIDEO: Râul Arieș a inundat o zonă dintre Albac și Vadu Moților. Probleme și la Scărișoara. Barajul Mihoiești, golit

Prefectul Nicolae Albu a precizat pentru Alba24 că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Alba de luni după-amiaza, au fost decise doar măsuri de prevenire a eventualelor inundații și nu a fost declarată stare de urgență.

Potrivit sursei citate, cotele apelor sunt în scădere: cu 13 cm la Arieșeni, cu 6 cm la Albac și cu 4 cm la Scărișoara.

Controlul debitului râului Arieș, în aval de Câmpeni, se face de la barajul Mihoești.

Reamintim că râul Arieș a ieșit din matcă luni, în jurul amiezii, între localitățile Albac și Vadu Moților din Munții Apuseni. Potrivit prefectului Nicolae Albu, inundațiile au afectat o zonă cu terenuri, fără să pună în pericol casele oamenilor. Probleme au fost și la Scărișoara, unde apa se apropia de casele oamenilor.

Potrivit ISU Alba, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Scărișoara a intervenit cu un buldo-excavator pentru îndepărtarea materialului lemnos de pe malul râului Arieș.

Județul Alba se află sub avertizare Cod Portocaliu de inundații până miercuri, pentru zona râului Arieș.

UPDATE: ISU Alba a precizat că, la ora 20.00, s-a constatat scăderea cotelor pe întreg bazinul hidrografic Arieș. ”Nu au fost semnalate alte evenimente provocate de creșterea apelor, situația fiind monitorizată în permanență”, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax