Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE VIDEO: Râul Arieș a inundat o zonă dintre Albac și Vadu Moților. Probleme și la Scărișoara. Barajul Mihoiești, golit

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEzc3ksMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Râul Arieș a ieșit din matcă luni, în jurul amiezii, între localitățile Albac și Vadu Moților din Munții Apuseni. Potrivit prefectului Nicolae Albu, inundațiile au afectat o zonă cu terenuri, fără să pună în pericol casele oamenilor. 

UPDATE, ora 20.00: Autoritățile au supravegheat situația în zona Cotul Arieșului, între Câmpeni și Albac, acolo unde, din cauza creșterii debitului râului, se crease un blocaj sub un pod provizoriu, din cauza unor lemne ce erau aduse de apă. Acolo au intervenit pompierii din Câmpeni, care au reușit să îndepărteze buștenii și să prevină revărsarea apelor. ISU Alba a precizat că, la ora 20.00, s-a constatat scăderea cotelor pe întreg bazinul hidrografic Arieș. ”Nu au fost semnalate alte evenimente provocate de creșterea apelor, situația fiind monitorizată în permanență”, potrivit sursei citate.

Citește și FOTO: INUNDAȚIILE din Apuseni. Apele râului Arieș, în scădere. Bușteni aduși de viitură, blocați la un pod

UPDATE, ora 18.15: ISU Alba a transmis că ”în urma creșterilor debitelor din bazinul râului Arieș, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Scărișoara intervine cu un buldo-excavator pentru îndepărtarea materialului lemnos de pe malul râului Arieș. De asemenea, grupa operativă a ISU Alba s-a deplasat în zonă pentru monitorizarea situației”.

Știrea inițială

Prefectul a declarat pentru Alba24 că debitul este măsurat și monitorizat de către echipe de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba și ISU Alba. Potrivit acestuia, inundațiile din jurul amiezii nu au afectat drumuri sau locuințe și încă nu prezintă un pericol.

inundatie

Citește și Avertizare COD PORTOCALIU de inundații în Munții Apuseni. Este vizat bazinul hidrografic Arieș, în amonte de Câmpeni

Echipele aflate în teren golesc din barajul Mihoiești, pentru a putea prelua debitul mare de apă.

La ora 14.00 se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență într-o ședință extraordinară cu privire la codul portocaliu de inundații în bazinul râului Arieș. În cadrul ședinței CJSU va fi analizată situația si măsurile necesare care vor fi luate.

De asemenea, inundații se semnalează și într-o localitate, Poiana Horea, aflată la granița cu județul Alba. În zona respectivă, un râu a ieșit din matcă și a inundat mai multe locuințe.

rau matca iesit

 

sursă video: Horia Joldeș – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax