Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La Ocna Mureș s-a aprobat joi constituirea societății comerciale care va gestiona activitatea Bazei de tratament

Publicat

În orașul Ocna Mureș a avut loc joi, 30 iunie, ședința comună a Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Ocna Mureș. Scopul ședinței a fost aprobarea de către cele două consilii a înființării societății comerciale care va gestiona activitatea Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș, având în vedere că acest obiectiv de investiții este realizat în parteneriat de către Consiliul Județean Alba și Consiliul local Ocna Mureș.

Simbolic, locul de desfășurare a fost la „Baza de tratament și agrement Ocna Mureș” unde, în afara membrilor celor două consilii și a aparatului tehnic de specialitate, au mai fost numeroși invitați și persoane care au dorit să fie prezente la acest eveniment.

Vezi și VIDEO: Cum arată complexul balnear de la Ocna Mureș, care se va deschide la sfârșitul verii. Investiție unică în Transilvania

Cele două consilii au aprobat în unanimitate constituirea societății comerciale „Baza de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș” S.A. cu participare egală între Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba.

Ce înseamnă concret acest lucru? Înseamnă în primul rând că lucrările la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș sunt aproape de a fi finalizate.

Apoi înseamnă că investiția de circa 6,7 milioane de euro în construcții și un milion de euro în dotări interioare, medicale de specialitate și HORECA, va fi introdusă cât de curând în circuitul turistic și balnear al României.

 

Potrivit reprezentanților administrației locale, principalele evenimente ale istoriei Băilor Sărate contemporane, cele care au dus de la un vis al ocnamureșenilor la o realitate a zilelor noastre, încep cu 24 septembrie 2015 când, la Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș, a avut loc ședința comună a Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Ocna Mureș. Atunci s-au pus bazele parteneriatului dintre cele două consilii pentru construirea Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș.

Apoi în 2017, pe 31 ianuarie, s-a aprobat, de către Consiliul Local Ocna Mureș, Acordul de parteneriat cu Consiliul Județean Alba pentru dezvoltarea orașului Ocna Mureș ca stațiune balneară și turistică având ca principal pilon viitoarea, pe atunci, Bază de tratament și agrement Ocna Mureș.

În 2018, în 2 august a fost semnat contractul de execuție a Băilor Sărate, pentru ca în 4 septembrie același an să fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

„Este cât se poate de normal ca „odiseea” construirii Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș să se încheie tot cu o ședință comună a celor două consilii, unde altundeva decât la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș.

Astăzi Băile Sărate Ocna Mureș sunt la un pas de a fi redeschise într-o clădire nouă, cu multiple opțiuni de tratament și agrement. Ceea ce în 2015 părea doar un vis frumos și o promisiune fără sorți de a fi îndeplinită, astăzi a devenit realitate.

Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba au demonstrat, prin parteneriatul lor, că acolo unde există dorință de a investi pentru oameni, atunci când există voință de a depăși orice greutăți pentru îndeplinirea unei promisiuni făcute comunității, un vis devine cu adevărat realitate.

Visul pentru ocnamureșeni a fost mult timp renașterea Băilor Sărate Ocna Mureș.

Realitatea zilelor noastre o reprezintă existența, renașterea Băilor Sărate Ocna Mureș”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Primăriei Ocna Mureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 30.06.2022 at 21:09

    Ce rămas pe dinafară din PNL preia sefia societăţii ? Precis unul care habar nu are de management. Neam, văr, afin sau vreo nevastă de securist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax