Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Liceenii din echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, felicitaţi de ambasadorul SUA, Hans Klemm

Publicat

Liceenii din echipa XEO de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, care au câştigat pe 25 martie concursul naţional de robotică şi s-au calificat la mondialele din SUA, din 22 aprilie, au fost felicitaţi de ambasadorul Hans Klemm.

“Felicitări şi să câştigaţi! Acestea au fost urările adresate de ambasadorul Hans Klemm liceenilor din Bucureşti, Alba Iulia şi Târgu-Jiu care vor reprezenta curând România la Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit, statul Michigan. El i-a încurajat să continue să-şi dedice energia şi creativitatea studierii roboticii şi le-a recomandat şi câteva atracţii turistice din oraşul său natal: Muzeul Henry Ford şi muzeul în aer liber Greenfield Village”, a postat Ambasada SUA, pe Facebook.

Echipa de liceeni albaiulieni a câștigat, în weekend-ul 24-25 martie, premiul I – Inspire Award în cadrul First Tech Challenge (FTC) România, performanță ce le-a asigurat participarea la Campionatul mondial de la Detroit.

Vezi și FOTO-VIDEO: Echipa XEO de la Colegiul „HCC” din Alba Iulia, premiul I la Campionatul național de robotică

Competiţia de robotică a devenit în doar 2 ani în România cel mai mare concurs regional din lume, având 92 de echipe participante. Echipa Xeo a reuşit să câştige acest premiu în fața marilor licee de informatică din țară.

Inspire Award se acordă echipelor care arată de-a lungul competiției Gracious Professionalism atât pe teren cât şi în afara lui. Echipele câştigătoare ale acestui premiu sunt nişte ambasadori aparte ai spiritului FIRST, acela de competiție dar şi de colaborare (coopertition).

Vezi Povestea XEO – 9 Pași până în America – FIRST USA Detroit (2016-2018)

sursa foto: Facebook (US Embassy Bucharest)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate