Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Licitație pentru modernizarea zonei Talcioc din Alba Iulia: Centru multifuncțional, un nou talcioc și teren de minifotbal

Publicat

Primăria Alba Iulia a lansat o licitație pentru realizarea unui ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere în cartierul Gheorghe Șincai – zona Talcioc.

Investiția de peste 14,5 milioane de lei urmărește, printre altele, construirea unui centru multifuncțional cu o suprafață de peste 2.200 mp, realizarea unui teren de minifotbal, modernizarea spațiului urban – Talcioc, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, realizarea de spații verzi și amenajarea de trotuare și suprafețe pietonale.

Primăria Alba Iulia a lansat luni, 10 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare, asistența tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I „Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere – cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia”, etapele 1 și 2.

Valoarea totală este estimată la 14.535.919,58 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în etapa I a proiectului se vor realiza următoarele:

  • Realizarea tramei stradale pentru strada A (până la intersecția cu Aleea nr. 4 și Aleea nr. 8), Aleea nr. 1 și a aleii de acces pentru centrul multifuncțional și talcioc, cu echiparea tehnico-edilitară a acestor străzi și cu racordurile necesare.
  • Amenajarea trotuarelor și suprafețelor pietonale din cadrul Centrului multifuncțional, Talcioc, teren minifotbal, bloc nr. 1 și bloc nr. 2
  • Realizarea terenului de minifotbal (suprafață totală = 1.125 mp) și spațiului de joacă pentru copii (suprafață totală = 100 mp) situat în apropierea blocului nr. 2
  • Modernizarea spațiului public urban – talcioc (suprafață totală – 960 mp)
  • Realizare scuaruri (spații verzi) aferente Centrului multicultural (inclusiv grădină verde tip terasă), talciocului propus, terenului de minifotbal, blocului nr. 1, străzii A (până la intersecție cu Aleea nr. 4 și Aleea nr. 8), scuaruri (spații verzi) aferente locului de joacă bloc nr. 2 (suprafață totală = 5.964,30 mp)
  • Realizarea unui centru multifuncțional (suprafață construcție = 2.205,75 mp)

Crearea de facilități pentru recreere

Teren de minifotbal

Terenul de minifotbal va avea dimensiunea de 45 x 25 m și va fi împrejmuit cu stâlpi de 6 m înălțime în spatele porților și 4 m înălțime pe laterale, cu plasă.

Suprafața de joc va avea dimensiunile de 40 x 20 m și va fi realizată din gazon sintetic de exterior. De asemenea, terenul va dispune de o instalație de iluminat nocturnă.

Spațiu de joacă pentru copii

S-a prevăzut amenajarea în total a patru locuri de joacă pentru copii, prevăzute cu gazon de trafic intens, în suprafață de 10 x 10 m (100 mp/ loc de joacă).

Fiecare loc de joacă permite accesul mai multor copii simultan, dispunând de un număr ridicat de locuri de joacă. Fiecare loc de joacă va fi prevăzut cu câte două echipamente de tip complex, unul cu leagăn și tobogan și celălalt cu dispozitive de cățărare, și câte 5 elemente cu arc elicoidal, fiecare prevăzute cu fundații din beton.

Modernizare spațiu public urban – piața Talcioc

Se propune realizarea unei construcții de formă elipsoidală cu destinația de talcioc și cu dimensiunile de 32 x 30 metri, semiîngropată, cu regim de înălțime P.

Clădirea va beneficia de două accese pe partea de Nord-Vest, prevăzute cu trepte și rampe pentru persoane cu dizabilități.

Suprafața totală ocupată de clădire va fi de 960 mp, din care suprafața talciocului va fi de 618,65 mp, iar cea a grupurilor sanitare de 26,10 mp.

Construire centru multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare

Centrul multifuncțional va cuprinde, printre altele:

  • sală de spectacole (capacitate – 400 de persoane) cu garderobă, cabină actori, grupuri sanitare actori
  • bibliotecă (capacitate – 17 persoane)
  • bibliotecă virtuală pentru copii
  • sală cercuri / aplicații (capacitate – 47 de persoane)

  • sală cercuri / studii (capacitate – 47 de persoane)
  • sală cursuri / conferințe (capacitate – 68 de persoane)
  • sală de sport (capacitate – 20 de persoane) cu vestiare și depozit materiale
  • sală reuniuni / conferințe (capacitate – 20 de persoane)

  • birouri (director, secretariat, arhivă)
  • grupuri sanitare
  • bucătărie încălzire mâncare
  • foaier
  • vestibul / spațiu expoziție

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    marți, 11.01.2022 at 11:15

    Ce-i lipseste chelului ? O tichie din margaritar !! Ce-i lipsea Municipiului Alba Iulia ??? O ” constructie de forma elipsoidala, semiingropata, cu regim inaltime P ” cu ” destinatia TALCIOC ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax