Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO-VIDEO: „Lidl” va deschide în toamnă un magazin la Alba Iulia. Au început lucrările de construire

Publicat

YouTube video

Şantierul de amenajare a noului supermarket Lidl în Alba Iulia, aşteptat de locuitorii din oraş de mai mult timp, este în plină activitate. După obţinerea autorizaţiei de construcţie de la Primărie, au început lucrările pentru ridicarea magazinului, la intersecţia străzii Lalelelor cu Ion Lăncrănjan. Din informaţiile oferite de firma care amenajează locaţia, amenajarea complexului ar urma să dureze circa cinci luni.

Potrivit documentaţiei aprobate în Consiliul Local, complexul comercial din cartierul Cetate va fi amenajat pe o zonă mixtă de 6.240 mp, din care construcţiile pe un nivel vor ocupa un teren de 3.664 mp  – aproximativ 1.500 de metri magazinul, spaţiile verzi 785 mp, zona acces auto şi pietoni 785 mp, completată cu 504 mp pentru circulaţie auto şi alţi 504 mp pentru circulaţia pietonilor.

Construcţiile amenajate pe acest teren pot avea înălţime maximă de 17 m (parter, etaj şi mansardă) şi dispune de reţelele existente în zonă: apă, curent, gaz, canalizare.

Se propune menţinerea reglementărilor de circulaţie pe străzile adiacente Lăncrănjan şi Lalelelor, cu două accese auto, din fiecare arteră, spre complexul comercial. Parcarea va avea 75 de locuri. Clienţii vor avea acces în magazin de pe strada Ion Lăncrănjan, iar furnizorii de marfă de pe strada Lalelelor. În intersecţia spre Bulevardul Revoluţiei va fi amenajat un sens giratoriu.

Firma care efectuează lucrările este „Concret Construct” din Gura Humorului.

Retailerul german Lidl folosește, în medie, pentru magazin, o suprafață de aproximativ 1.200 metri pătrați, la care se adaugă o suprafață dublă pentru parcare.

În județul Alba, Lidl mai deține magazine, în Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir. Media angajaților pentru fiecare supermarket este cuprinsă între 30 și 50 de oameni.

Una dintre caracteristicile acestui lanț de supermarketuri este că 80% dintre produsele comercializate sunt marcă proprie, spre deosebire de alte rețele de retail, care nu depășesc 20-30%. Printre furnizorii români ai magazinelor Lidl se numără firme mari din industria alimentară (CrisTim, Albalact, Angst, VelPitar, Titan sau Tymbark). Produsele care nu sunt fabricate în România sunt aduse din alte țări din Europa, în special din Italia, Spania, Cehia, Ungaria sau Germania, iar, în total, pe rafturile magazinelor Lidl se găsesc circa 1.300 de tipuri de produse.

„Se va construi, o să respecte autorizația și iată mai avem un magazin și câteva locuri de muncă. Pe mine mă interesează locurile de muncă și chiar e bun pentru zona aceea de cartier pentru că nu exista acestă dotare.” a declarat primarul Mircea Hava.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Ciprian

    marți, 11.06.2013 at 16:06

    nu stiti unde pot depune CV-ul ?

  2. calin

    marți, 11.06.2013 at 18:09

  3. ALBAIULIAN

    miercuri, 12.06.2013 at 11:20

    Abia asteptam sa se deschida acest centru comercial , ca in cartierul macului functioneaza doua chichinete zise alimentari , una la Ursu in tiganie si una in blocul V4 , care deranjeaza dimineta in mod special prin harmalaia ce o fac dubele , masinile care fac aprovizionarea si mai mult de atit blocheaza circulatia pe aleea din fata si imprejurimea chichinetei-magazin.
    Pe unii ii serveste cu bauturi alcolice (bere) si o consuma in fata chichinetei si pe urma urineaza dupa coltul blocului , dar acest aspect nu intereseaza pe nimeni …
    Sa mearga vinzarea , chiar pe … caiet !!!

    • BOXA

      miercuri, 17.07.2013 at 19:02

      DIN CHICHINETELE ALEA DOUA ATI TRAIT , SI V-ATI APROVIZIONAT CU ALIMENTE. DACA DERANJEAZA ATIT DE MULT CONSUMUL DE ALCOOL IN STRADA SI URMARILE FIZIOLOGICE ,TE POTI MUTA DIN CARTIER DACA TE TINE.

      • ALBAIULIANCA

        luni, 26.08.2013 at 08:55

        NU SUNT DIN ZONA D-VOASTRA ,DAR MA DERANJEAZA RASPUNSUL PE CARE L-ATI DAT . IN LOC SA LUATI MASURI SA NU SE MAI INTAMPLE ASEMENEA LUCRURI SPUNETI OAMENILOR SA SE MUTE DE-ACOLO . SUNT SIGURA CA SUNT MULTE PERSOANE DERANJATE. CE FAC ? SE MUTA CU TOTII ? LA CINE MAI VINDETI ? LA OAMENI DE TEAPA DV. CARE NU VA DERANJEAZA CE FAC PT CA SUNTETI CA EI .SI MAI ZICETI CA ASA E IN ROMANIA. RUSINE SA VA FIE !!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax