Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Locuri de joacă și tiroliene pentru copii, în satele din comuna Ciugud. Investiția, aprobată de Consiliul Local al Copiilor

Publicat

Aleșii copiilor din Ciugud au decis amenajarea unor locuri de joacă moderne în satele din comună. Mai exact, din bugetul participativ pus la dispoziție pentru proiectul „Primăria Copiilor” s-au achiziționat recent patru complexe de joacă și două tiroliene, care ar urma să fie amplasate în cursul acestei luni în satele Drâmbar, Hăpria, Șeușa și Teleac. 

Consiliul Local al Copiilor din Ciugud a votat, în ședința extraordinară din 1 iunie, proiectele de investiții pe care administraţia locală le va realiza în această vară pentru copiii din comună. Administraţia locală a pus la dispoziţie în acest an un buget participativ pentru Primăria Copiilor, în valoare de 50.000 de lei, bani care sunt destinaţi implementării unor proiecte pentru copiii care locuiesc în Ciugud.

Potrivit reprezentanților Primăriei Ciugud, în cadrul ședinței, aleșii copiilor au votat proiecte privind amenajarea unor locuri de joacă şi spaţii de recreere în satele din comună în care nu există astfel de spații (Drâmbar, Hăpria, Șeușa și Teleac) și cumpărarea unor mese de tenis și de șah pentru școală.

Astfel, Primăria comunei Ciugud a achiziționat recent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), patru complexe de joacă și două tiroliene. Este vorba despre două complexe de joacă Giant cu leagăne, un complex de joacă Balcony Fort Searcher, un complex de joacă ManorFort Stronghold, o tiroliană copii cu leagăn rotund KBT și o tiroliană profesională.

Valoarea contractului este de 22.221,92 de lei (aproximativ 4.589,13 euro).

Descrierea produselor destinate spațiilor de joacă pentru copii

Complex de joacă Giant cu leagăne

Complexul de joacă este recomandat pentru uz rezidențial și se poate folosi de 3 – 6 copii în același timp.

Acesta beneficiază de tobogan de 3 metri, două leagăne (trapez + leagan normal), ancore pentru sol, mânere de prindere, cutie nisip + băncuțe, acoperiș din lemn, scări din lemn, scară cu trepte de metal, elemente de fixare din metal, telescop, volan, pietre de cățărat profesionale și frânghie de cățărat.

Complexul de joacă din lemn BalconyFort Searcher

 

Complexul include variate posibilități de joacă (zonă de cățărat, tobogan, leagăne, turn). Este recomandat pentru 5 copii (o greutate maximă recomandată de 50 kg / copil).

Beneficiază de un tobogan de 2,4 m rezistent la intemperii , din plastic gros, două leagăne monkey bars, casuță de joacă jos, cu tablă de desenat.

Complexul de joacă din lemn, ManorFort Stronghold

Include variate posibilități de joacă (zonă de cățărat, tobogan, leagăne, turn, sfoară de cățărat).

Complexul de joacă are un tobogan de 2,4 m rezistent la intemperii, din plastic gros, două leagăne Monkey Bars, măsuță de picnic și sfoară cu noduri.

Tiroliană copii cu leagăn rotund KBT

Tiroliana are un leagăn rotund, cu un diametru de 28 cm și o grosime de 5 cm, confecționat prin injecție din poliamidă de cea mai înaltă calitate. Cablul este din oțel, are o lungime de 30 de metri și un diametru de 4 mm.

Sistemul suportă o greutate maximă de 80 de kilograme.

Tiroliană profesională, disponibilă în varianta de prindere pe structura rotundă sau pătrată

Tiroliana va avea un scaun rotund, cu lanț. Panta asigurată de sistem trebuie să fie de minim 7-8 %, iar viteza de coborâre nu trebuie să fie mai mare de 7 m/s. Cablul este din oțel, cu lungimea de 25 de metri și diametrul de 10 mm.  Sistemul beneficiază de un arc de frânare din oțel inoxidabil, în lungime de 1.410 mm.

Tiroliana nu este destinată copiilor cu vârsta mai mică de 3 ani.

Despre „Primăria Copiilor”

Comuna Ciugud este prima administraţie locală din România care a lansat o iniţiativă provocatoare: bugetarea participativă pentru copii. Sub genericul „Primăria Copiilor”, administraţia locală şi Şcoala Gimnazială Ciugud au demarat la începutul acestui an un proiect de educare a copiilor privind implicarea cetăţenească şi democraţia participativă.

Vezi și FOTO: Rezultatele alegerilor la ”Primăria Copiilor” din Ciugud. Elevii de la Școala Smart și-au ales primar și consilieri locali

Astfel, copiii sunt învăţaţi ce înseamnă drepturile şi obligaţiile unui cetăţean, cum se desfăşoară alegerea reprezentanţilor în administraţia publică locală şi cum lucrează Primăria şi Consiliul Local. În urma unor alegeri, care au simulat întocmai procesul electoral al alegerilor locale, copiii de la şcoala din Ciugud şi-au ales primarul, viceprimarul şi consilierii locali, care îi vor reprezenta timp de un an. În urma votului, primarul copiilor a fost ales Mirel Moroşan, elev în clasa a VIII-a, iar viceprimar Diana Droaşcă, elevă în clasa a V-a, aceasta din urmă obţinând cel mai mare număr de voturi dintre candidaţii pentru funcţia de consilier local.

Consiliul Local al Copiilor Ciugud este format, în ordinea numărului de voturi, din următorii consilieri locali: Cristian Buda, Bianca Buda, Andrei Gavrilă, Claudiu Tătaru, Alexandru Todor, Timotei Cibu, Alina Buda, Ioana Nichiforeasă, Claudiu Drăgoi. În cazul ultimului candidat acesta a fost ales dintr-un număr de 4 candidaţi cu acelaşi număr de voturi, fiind desemnat cel care a avut cea mai mare medie pe primul semestru al acestui an şcolar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax