Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Lucrările de construcție a complexului balnear de la Ocna Mureș avansează într-un ritm alert. A fost montat acoperișul

Publicat

Lucrările de construcție a complexului balnear de 6.500 de meteri pătrați de la Ocna Mureș avansează într-un ritm alert. La finalul lunii august, muncitorii au montat acoperișul construcției ce va deservi baza de tratament. Staţiunea Băile Sărate din Ocna Mureş, ale cărei ape clorosodice şi-au arătat puterea tămăduitoare timp de aproape 100 de ani, va redeveni, din anul 2021, un important reper pe harta turistică a României.

Vezi și FOTO: Complexul balnear de la Ocna Mureș ar urma să primească primii turiști în 2021. Cum va arăta

Construite în anul 1897, Băile Sărate au cunoscut o evoluţie spectaculoasă, Ocna Mureş devenind în perioada interbelică a doua staţiune balneo-climaterică din întreaga ţară, renumită pentru tratamentele din sfera afecţiunilor reumatismale, neurologice sau ginecologice.

Cocheta aşezare, vizitată anual, în perioada 1980 – 1990, de aproape 8000 de turişti şi persoane sosite la tratament, a început să-şi piardă treptat strălucirea. Complexul, format din Baza de tratament cu amenajări pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie şi băi calde, ştrandul, centrul medical, cele două hoteluri, restaurantul şi celelalte clădiri ce îndeplineau diferite funcţiuni auxiliare, a cunoscut, la începutul perioadei post-comuniste, o perioadă de declin, ajungând să fie vândut în anul 2002 unui investitor local şi, ulterior, demolat.

Pentru a pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Ocna Mureş, a început lucrările pentru realizarea unui complex turistic ce va cuprinde, pe o suprafaţă de 6.500 de metri, o bază de agrement, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 6 milioane de euro.

Astfel, în anul 2021, turiştii se vor putea bucura de beneficiile acestei baze de tratament şi agrement ce ar putea face din Băile Sărate Ocna Mureş cea mai importantă staţiune de profil din Transilvania şi, de ce nu, din întreaga ţară.

sursa: Facebook (Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea Marza

    joi, 29.08.2019 at 20:18

    Ma bucur nespus de mult de iesirea din anonimat a acestei asezari,a copilariei mele.Va doresc succes in demersurile Đ-vòastra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax