Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: LUNI încep lucrările pentru trecere de pietoni înălţată, pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. Unde se mai fac parcări

Publicat

22519079_1243182622454645_7099734046169295329_n Luni vor începe lucrările de înălţare a trecerii de pietoni de pe Bulevardul Încoronării, intersecţie cu strada Cetăţii din Alba Iulia. Amenajarea se va face pe modelul celor care funcţionează deja în mai multe locaţii din oraş. Altă trecere de pietoni va fi înfiinţată pe strada Lalelelor. De asemenea, se fac lucrări de amenajare a platformelor de parcare, în apropiere de sediul Tribunalului.

Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Alba Iulia, pe Facebook.

“În sens larg se cheamă siguranță rutieră, la propriu, vrem să se întâmple cât mai puține lucruri nedorite. Iar dacă ce se vede pe asfalt nu ajunge, suplimentăm cu treceri de pietoni înălțate. Antidot la neatenție și motiv de a schimba, dacă nu atitudinea, cel puțin viteza.

De luni, începem modificările la intersecțiile din imagini, Cetății cu Încoronării și Crizantemelor cu Lalelelor. La cea din urmă, nu exista nici trecere semnalizată.

În plus, am început amenajarea de platforme de parcare pe suprafețele ocupate de fostele garaje demolate. Se lucrează în vecinătatea tribunalului”, transmite Mircea Hava.

În ceea ce priveşte trecerea de pietoni înălţată de pe Bulevardul Încoronării, din precizările oferite de reprezentanţii administraţiei locale, aceasta nu va fi dotată şi cu scuar (refugiu) de protejare, la limita dintre sensuri. Reamintim că pe strada respectivă sunt patru benzi, câte două pe sens, iar zona este cunoscută pentru frecvenţa producerii accidentelor rutiere.

Vezi şi Treceri de pietoni din Alba Iulia desfiinţate, folosite în continuare din obișnuință. Pericol de accidente!

În viitor, primăria are planuri şi pentru alte treceri de pietoni supraînălţate. Unele dintre zonele vizate sunt Bulevardul Republicii, traversarea din dreptul Bazinului Olimpic, dar şi intersecţiile în care erau câte două treceri, unele fiind desfiinţate: Avram Iancu cu strada Călăraşi (centru), Gheorghe Bariţiu cu Mesteacănului (Cetate).

Acum sunt în funcţiune astfel de amenajări menite să sporească siguranţa în circulaţie, pe străzile Octavian Goga (în dreptul Colegiului Economic), Decebal (lângă sediul Electrica), Mărăşeşti, Piaţa I.C. Brătianu (în apropiere de sediul IPJ Alba), Tudor Vladimirescu (lângă sediul Casei de Pensii), Cloşca (la mijlocul arterei, în apropiere de intersecţia cu strada Anrsberg), Bulevardul Republicii (Ampoi 3, în dreptul intersecţiei cu strada Arieşului, aproape de staţia de autobuz). Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă şi să încetinească în dreptul trecerilor de pietoni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax