Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Luptătorul Benny Adegbuyi a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud

Publicat

Luptătorul de kickbox Benny Adegbuyi a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Aiud. 

„Onorat să primesc această distincție, titlul de cetățean de onoare al orașului meu de suflet, Aiud! Sper să inspir cât mai multi copii și să se îndrepte către sport sau alte pasiuni, totul este posibil” a scris Benny Adegbuyi, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că Benny Adegbuyi este din 2018 cetățean de onoare al comunei Sălciua. Străbunicul acestuia, din partea mamei, a fost primar al comunei.

Adegbuyi s-a născut la data de 24 ianuarie 1985 în municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, însă a început studiile gimnaziale în municipiul Aiud, la Școala cu clasele I – VIII „Axente Sever”, urmând clasele liceale la Grupul Școlar „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Încă din primii ani ai adolescenței acesta a fost atras de viața sportivă, concurând în sporturi precum karate shotokan (în cadrul Clubului Dojokan Activ Aiud, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Crăciun), box și baschet, fiind propus pentru echipa națională de juniori a României.

Din punct de vedere al performanței, sportivul este de neoprit, astfel că în ramura sportivă kickboxing ajunge ca dintr-un număr de 41 de meciuri să câștige 35, din care prin knockout 20.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: VICTORIE istorică pentru aiudeanul Benjamin Adegbuyi: L-a făcut KO pe marocanul Badr Hari, în gala de kickbox Glory 76

Are și recorduri profesionale în ramura sportivă box, respectiv din 4 meciuri disputate a obținut tot atâtea victorii, 3 fiind câștigate prin knockout.

Pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului, în anul 2019 a primit distincția de Ambasador al sportului aiudean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. David

    sâmbătă, 04.09.2021 at 17:09

    felicitari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax