Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Manifestație pentru susţinerea comisarului Berbeceanu la Alba Iulia. Aproximativ 30 de persoane s-au strâns în faţa sediului DIICOT

Publicat

Duminică după-amiaza, în faţa sediului DIICOT Alba Iulia, aproximativ 30 de persoane au participat lao manifestație pentru susţinerea comisarului Traian Berbeceanu. Protestul s-a desfăşurat în urma unui anunţ făcut pe reţeaua de socializare, în pagina de Facebook „Respect, Traian Berbeceanu„, mișcare care până acum a reușit să strângă peste 16.000 de susținători. „Respect, Traian Berbeceanu” a fost mesajul scris pe un tricou alb de o femeie care a participat la protest, iar unul dintre manifestanţi a adus un tricolor. Un echipaj  al Jandarmeriei Alba a fost prezent la faţa locului pentru monitorizarea acţiunii.

Începând cu ora 16.00,  doar câteva persoane de persoane s-au adunat în parcarea din fața sediului DIICOT  din Alba Iulia. Alți oameni se se învârteau în jurul locului unde a fost anunțat protestul, dar nu întrăzneau să se alăture celor câțiva participanți. Până la urmă s-au strâns în jur de 25-30 de oameni, prieteni ai comisarului, dar şi oameni care nu l-au cunoscut personal .

„Am venit la protest pentru că îmi pasă. Mă doare sufletul că adevărul nu este lăsat să iasă la lumină. Nu l-am cunoscut pe Traian Berbeceanu, dar am rămas neplăcut impresionat de faptul că a fost arestat. Nu merita să i se întâmple acest lucru”, a declarat unul dintre manifestanţi. Altul a spus: ”Nu este drept ce i s-a întâmplat lui Berbeceanu. Sunt mulți corupți în  Alba Iulia care nu au pățit nimic.  Cu Berbeceanu ne-am simțit mai în siguranță. Îl admir și îl respect pentru ce a făcut până acum.”

Acţiuni similare au fost anunţate şi în apropierea sediilor DIICOT din Bucureşti, Timişoara, Deva şi Sibiu.

Reamintim că Traian Berbeceanu este cercetat în stare de arest preventiv sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional. Berbeceanu susține că este victima unei mârșăvii pusă la cale de anumiți procurori DIICOT și un ofițer din conducerea BCCO Alba pe care acesta i-ar fi suspectat că sunt implicați în mușamalizarea mai multor dosare penale. În iulie 2013 comisarul șef a transmis la IGPR un raport în care sesiza mai multe nereguli la DIICOT Alba.

Cercetările în cazul lui Berbeceanu au fost preluate de structura centrală a DIICOT, de vineri, 1 noiembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax