Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Maramureșenii care refac „Drumul Unirii” spre Alba Iulia cu căruţele trase de cai, la Aiud

Publicat

YouTube video

Cu căruţele, spre Alba Iulia, ca acum un secol. Grupurile de români care refac „Drumul Unirii”, din ţară spre Alba Iulia au fost văzute, joi dimineaţa, pe DN1 la Aiud. Vizitatorii vor fi primiţi în Capitala Marii Uniri, unde a fost amenajat un spaţiu special pentru oprirea căruţelor trase de cai.

Peste 100 de maramureşeni refac drumul de la Sighetu Marmaţiei până la Alba Iulia, parcurs exact acum un secol de înaintaşii lor. Se deplasează cu căruţele, prin vânt sau ploaie, îmbrăcaţi în straie populare. O ”parcare” specială va fi amenajată pentru ei în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia.

Vezi şi VIDEO: 100 de maramureşeni au plecat cu căruțele la Alba Iulia, pe drumul Unirii, ca acum un secol

Căruţele au fost umplute cu provizii atât pentru oameni, cât şi pentru animale, exact ca acum 100 de ani. Drumul parcurs are aproximativ 300 de kilometri, dar maramureșenii își propun să îl încheie de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Nu este singura iniţiativă de acest fel. Şi moţii au pornit din Apuseni spre Alba Iulia, tot cu căruţe trase de cai. Alt grup, tot de 100 de persoane, vine din Covasna. A pornit din 25 noiembrie, din localitatea Vâlcele.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax