Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Marionete gigant în Piața Cetății din Alba Iulia. Copiii au urmărit cu sufletul la gură spectacolul „Bărbierul din Sevilla”

Publicat

„Zilele Municipiului Alba Iulia” au adus, sâmbătă, în Piața Cetății, un spectacol de operă cu păpuși-gigant, spre încântarea mai ales a celor mai mici spectatori. Actorii de la Teatrul de Artă din Deva i-au interpretat pe Figaro, Rosina, Contele Almaviva, Don Basilio, Doctor Bartolo din „Bărbierul din Sevilla”.

Copiii care au fost prezenți sâmbătă în Piața Cetății au fost impresionaţi la vederea uriașelor păpuși aduse pentru prima dată la Alba Iulia și care au pus în scenă poveștile și intrigile din celebra piesă „Bărbierul din Sevilla.” Spre încântarea publicului, înainte de începerea spectacolului, giganticele marionete s-au plimbat prin piațetă, au povestit și au făcut poze cu cei care au dorit.

Întrucât piesa a fost în limba italiană, pentru ca audienţa să înțeleagă dialogul sau monologul personajelor, organizatorii au proiectat traducerea pe ecranul de pe scenă.

Ineditul spectacol porneşte de la opera „Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini şi de textul lui Pierre Beau­mar­chais. Acţiunea are loc în Sevilla şi îi aduce în prim-plan pe Figaro, Rosina, Contele Almaviva, Don Basilio, Doctor Bartolo, precum şi poveştile de dragoste şi intrigile din acest cerc.

Conceptul şi regia artistică pentru piesa jucată la Alba Iulia poartă semnătura regizorului Mc. Ranin, colajul şi regia muzicală sunt asigurate de Bogdan Matei, scenografia îi aparţine pictorului şi scenografului Valentin Codoiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax