Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Marş la Cugir. Profesori, elevi şi părinţi cer în continuare cele trei clase la Colegiul „David Prodan”

Publicat

Profesori, părinți, elevi din clasele a VIII-a de la Cugir, în total aproximativ 120 de persoane, au participat miercuri, la un protest pentru susținerea Colegiului Național „David Prodan” Cugir, în demersul său de a obține clasa de Filologie.

Cu pancarte şi mesaje de susţinere a colegiului, participanţii au parcurs traseul Colegiul Național „David Prodan” Cugir – Strada Victoriei – Strada Doinei – Bulevardul Alexandru Sahia – parcare UPC – strada Constructorului și din nou Colegiul Național „David Prodan” Cugir.

“Eu nu mai cred în promisiuni deșarte. A fost realizată o petiție online în acest sens (pentru obţinerea clasei de Filologie – n.r.), adrese oficiale din partea Consiliului de Adminisitrație al Colegiului Național „David Prodan” Cugir, petiții și audiențe ale părinților și elevilor claselor a VIII-a adresate Instituției Prefectului județului Alba, Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Acum două săptămâni am realizat un protest, astăzi un marș și din păcate nu s-a rezolvat nimic , neprimind în acest sens nici un răspuns de la nimeni.

Vezi şi FOTO: Protest la Cugir. Părinţi, profesori şi elevi cer încă o clasă la Colegiul Naţional „David Prodan”

Probabil că nu se mai respectă valorile și doleanțele părinților și elevilor care își doresc să învețe la acest liceu”, a declarat Rodica Florea, directoarea Casei de Cultură Cugir, fost profesor la acest colegiu.

Printre cei prezenți s-a aflat și primarul orașului Cugir, Adrian Teban, care a declarat că a participat „în calitate de fost absolvent al Colegiului Național „David Prodan” Cugir, și în cealaltă calitate, aceea de părinte”.

Colegiul Național „David Prodan” Cugir, a solicitat, prin proiectul planului de școlarizare, păstrarea a trei clase: una de Matematică-Informatică, una de Ştiinţele Naturii şi alta de Filologie.

Potrivit unei decizii IŞJ Alba, avizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Colegiul a primit o clasă de Matematică-Informatică cu 28 locuri, iar pentru celelalte două au fost repartizate doar câte 14 locuri, fiind practic creată o clasă cu dublu profil: Ştiinţele Naturii – Filologie. Cu alte cuvinte, unitatea de învăţământ “a pierdut” o clasă.

Vezi şi Punctul de vedere al IŞJ Alba privind oferta educaţională propusă absolvenţilor claselor a VIII-a din zona Cugir

Potrivit părinţilor, a fost ignorată opinia elevilor care doresc să-şi continue studiile la liceu în oraş. În urma unor sondaje efectuate în rândul elevilor școlilor gimnazile din orașul Cugir, a rezultat că ar fi opţiuni pentru toate cele trei clase: 39 de opțiuni pentru clasa de Matematică-informatică, 28 opțiuni pentru clasa de Științele Naturii și 15 opțiuni pentru clasa de Filologie limbi străine Engleză sau Franceză.

Pentru susținerea demersului colegiului, a fost iniţiată și o petiție online – „Spune NU desfințării Colegiului Național David Prodan Cugir”, ce a strâns în 48 de ore, 1100 de semnături, iar până acum s-au adunat 1.271.

Colegiul cugirean a avut opt elevi, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, doi dintre aceștia obținând locul I respectiv locul II .

În prezent, la Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir învată 310 de elevi, repartizaţi în 12 clase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax