Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Micii pietoni”, concurs de cunoaştere a regulilor de circulaţie, adresat preşcolarilor din Alba Iulia. Copiii au primit permise de buni pietoni

Publicat

DSC_0630 În această perioadă, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, 1 IUNIE, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi alţi parteneri, desfăşoară activităţi dedicate copiilor. Joi a avut loc concursul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, intitulat „Micii pietoni”, la care au participat preşcolari din 7 grădiniţe din Alba Iulia.

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Alba Iulia, joi , s-a desfășurat concursul „Micii pietoni”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în cadrul Proiectului „Educaţie Rutieră, Educaţie pentru Viaţă”.

La acest concurs au participat 7 echipaje cu câte 3 preşcolari din grupa mare, de la grădiniţe din Alba Iulia, iar cele 3 probe de concurs au constat în demonstrarea cunoştinţelor privind regulile de circulaţie pietonală, recitarea unei poezii sau interpretarea unui cântec cu tematică rutieră şi o probă practică.

Copiii au demonstrat cunoştinţe temeinice privind regulile de circulaţie dar şi semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni.

La sfârşitul concursului, toţi au fost răsplătiţi cu medalii, permise de buni pietoni, diplome și o cu diversitate de premii, acordate cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Activităţile desfășurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie, continuă, luni 30 mai, începând cu ora 10,00, cu concursul „Patrule Şcolare în acţiune”, planificat iniţia pentru data de 25 mai şi care nu s-a putut desfăşura datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Marţi 31 mai, la Grădiniţa cu program prelungit „Primii Paşi” din municipiul Aiud, copiii din grupele mari ale grădiniţelor din Aiud, îşi vor expune lucrările în cadrul expoziţiei de colaje „Atenţie! Circul şi eu!”

Miercuri 1 iunie, preşcolarii şi şcolarii din Zlatna se vor întrece în concursul de desene pe asfalt, intitulat „O lume de copii – o lume sigură!”, organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, iar cei din Alba Iulia sunt aşteptaţi de poliţiştii rutieri, în Piaţa Cetăţii, pentru a participa la concursuri cu tematică rutieră şi activităţi recreative ce vor fi organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Joi 2 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” – etapa județeană, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu şi care constă în trei probe ( una teoretică, de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră şi două probe practice, de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală).

Vineri, 3 iunie, la Centrul de Informare și Educație Rutieră, din cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia, vor fi susţinute lecţii de educaţie rutieră, la care sunt aşteptaţi preşcolari şi școlari ai claselor primare din unităţi de învăţământ din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax