Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Militarii care au ajutat la ridicarea Monumentului Unirii din Alba Iulia, premiaţi de Statul Major

Publicat

militari monumentul unirii alba iulia

Patru militari de la Batalionul 136 Geniu ”Apulum” au primit Emblema de Merit ”În serviciul Armatei României, clasa a III-a” din partea Statului Major al Forțelor Terestre, în semn de apreciere pentru contribuţia la construirea Monumentului Unității Naționale din Alba Iulia. Ceremonia s-a desfăşurat miercuri, la sediul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”.

Cei patru – caporalul Laslo Alin, caporalul Marius Jurcă , caporalul Valentin Hornoi și fruntașul Claudiu Giurcă – au făcut parte din echipa responsabilă de finalizarea lucrărilor de construire a Monumentului Unității Naționale din Alba Iulia.

militari apulum

Comandantul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, colonel Vasile Ionescu, le-a înmânat distincţiile, miercuri, în cadrul unei ceremonii la sediul unităţii militare din Alba Iulia, „în semn de apreciere deosebită a efortului și implicării depuse în cadrul activităților ocazionate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri”, transmit reprezentanţii batalionului.

Reamintim că în perioada octombrie-noiembrie 2018, militarii au sprijinit acţiunea de montare a elementelor de structură ce compun Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia, ca urmare a solicitării arhitectului acestuia, sculptorul Mihai Buculei. Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a participat cu personal și un mijloc tehnic din dotare. Militarii autorizaţi pentru lucrul la înălțime au reușit să manipuleze blocurile de piatră până la înălțimea de 22 de metri cu ajutorul automacaralei Grover (nou intrată în dotare).

Citeşte şi FOTO: Militarii de la Batalionul Geniu „Apulum” – salvatori, scriitori sau ctitori de monumente

militari apulum recompenseEchipa de militari a lucrat 23 de zile alături de artizanul monumentului, reușind asamblarea ultimei pietre în data de 17 noiembrie.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate