Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mini spectacol de Crăciun și eveniment caritabil la Centrul de zi pentru copii din Strungari

Publicat

Asociaţia „Sprijiniţi Copiii“ Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Pianu a organizat miercuri, la Centrul de zi pentru copii Strungari, din comuna Pianu, evenimentul caritabil „Colindătorii lui Moș Crăciun“. La manifestare au participat beneficiari, parteneri, voluntari, elevi, profesori.

Programul a început la ora 18.00, cu un spectacol susținut de către cei 32 de copii din Adăpostul „Casa din Munte“ Strungari , deschis cu colindul „Deschide ușa creștine“. După cuvântul de bun venit și o prezentare a Centrului de zi, elevii au susținut un mini recital de cinci colinde şi tot atâtea poezii cu tematică de Crăciun. În continuare, copiii au intrat în rolul crailor, cunoscuta scenetă cu caracter biblic ce aduce în atenție întâlnirea dintre regele Irod şi cei trei magi ce au vestit naşterea lui Iisus. Efortul copiiilor a fost răsplătit cu daruri, oferite de sponsorii evenimentului.

Ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun au fost reprezentanți ai Asociației „Sprijiniti Copiii“ Alba Iulia, primarul comunei Pianu, Marin Petruse, membri ai Clubului Rotary Civitas Solis Alba Iulia, voluntari ai „Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică“ Galda de Jos. Colegiul „Horea, Cloșca și Crișan“ din Alba Iulia a fost reprezentat de profesorul consilier Adelina Morar și 10 elevi, membri ai Consiliului Elevilor. Angajaţii unei companii din Alba au adus daruri pentru cei 32 de copii din Adăpostul „Casa din Munte“, pentru frații mai mici ai acestora, dar și pentru alți 30 de preșcolari din familii defavorizate din comună, identificați cu sprijinul Primăriei.

Darurile au fost obținute în urma campaniei „Shoe Box“ (Cutia cu pantofi). Un sprijin consistent a venit din partea Consiliului Județean Alba și a companiilor Star Transmision și Elit. Colindător al lui Moș Crăciun a fost și Daniel Zdrânc, consilier local în CL Alba Iulia. Pe lângă colindă și poezie, gazdele evenimentului au pregătit pentru oaspeți ceai cald și gogoși.

Complexul de la Pianu, alternativă la abandonul școlar

În comuna Pianu funcționează un „Complex de servicii sociale comunitare“. Este format din Adăpostul „Casa din Munte“ (înființat în 2003), care asigură, pentru 32 de copii, cazare, masă, îngrijire socio-medicală, socializare, recuperare şcolară, sprijin în efectuarea temelor. Școlarii provin din cătunele aparținătoare satelor Plaiuri și Purcăreți, comunități izolate, fără căi de acces și mijloace de transport. Adăpostul reprezintă o șansă de școlarizare, o alternativă la abandonul școlar, demn de luat în calcul, întrucât acești copii ar fi fost nevoiți să parcurgă zilnic, pe jos, între 5 și 7 kilometri, până la cea mai apropiată școală. Tot în comună este funcțional și un Centru de zi, în care sunt supravegeați și ajutați la rezolvarea temelor copii din Pianu. Complexul a fost înființat printr-un proiect al Asociației „Sprijiniți copiii“ Alba Iulia. Parteneri sunt: Primăria și Consiliul Local Pianu, Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“ Alba, Școala din Strungari.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax