Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Munți de gunoi” pe drumul de la Pâclișa spre Vințu de Jos. Peisaj dezolant de primăvară la doar câțiva kilometri de „Cealaltă Capitală”

Publicat

În timp ce în „Cealaltă Capitală” pregătirile pentru sezonul turistic sunt în plină desfășurare iar spațiile verzi au început să fie curățate și garnisite cu panseluțe, zambile, narcise și tot felul de alte flori colorate și frumoase, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia, trecătorii au parte de un peisaj de primăvară cu adevărat dezolant. Este vorba despre drumul ce leagă Pâclișa de Vințu de Jos, de-a lungul căruia „explozia naturii” caracteristică în general lunii lui „mărțișor” a fost înlocuită cu munți de gunoaie și moloz, depozitate fără simțul răspunderii, pe toată suprafața dintre șosea și malul râului Mureș.

Pe o lungime de câțiva kilometri, cei care circulă între Alba Iulia și Vințu de Jos, pe la Pâclișa, drumul paralel cu DN1, traversează un veritabil focar de infecție. Imagini comparabile cu o groapă de gunoi pot fi văzute până aproape de Vințu de Jos.

Saci plini cu deșeuri, resturi de materiale de construcție, pietre, țigle sau cărămizi, bucăți de aparate electrocasnice, cartoane, sticle, peturi, obiecte din plastic, bucăți de mobilă, de polistiren, tot felul de ambalaje, toate acestea „tronează” în grămezi, aruncate la întâmplare pe domeniul public. Mormanele de gunoi atrag câini vagabonzi, care împrăștie deșeurile în toată zona, iar pe lângă poluare, multe dintre acestea sunt o sursă de infecție. Cetățenii sunt îngrijorați că, odată cu venirea căldurii, în zonă se vor răspândi mirosuri pestilențiale, iar gunoaiele ar putea începe să polueze inclusiv apele Mureșului.

Contactat de Alba24.ro, comisarul șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, nu a fost de găsit la telefon. Citiți în articolul de mai jos ce măsuri au fost dispuse ulterior pentru remedierea problemei:

Garda de Mediu Alba: Primăriile Alba Iulia și Vințu de Jos, obligate să ridice mormanele de gunoi de pe malul Mureșului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Popescu

    marți, 11.03.2014 at 17:17

    O mostra de simt civic local. Se pare ca printre faptasi exista si un atelier auto isi deverseaza mizeriile acolo.

  2. dan suciu

    joi, 13.03.2014 at 09:14

    Din pacate pe oriunde ai merge, privind spre camp ai parte de aceeasi imagine dezolanta. Mai bine s-ar renunta la o sarbatoare populara (cu playback pe bani publici ) si s-ar face o campanie de igienizare . Beneficiile nu pot fi comparate, pe termen lung. Insa cum la noi se gandeste pe termen scurt, pompieristic…

  3. eu

    marți, 25.03.2014 at 07:34

    La tirg ati fost,sau pe pasunea lu timar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax